„LHV Group“ akcijos įtrauktos į Baltijos Oficialųjį sąrašą

Nasdaq (Nasdaq: NDAQ) praneša, kad Nasdaq Tallinn 2016 m. gegužės 23 d. įtraukia LHV Group (biržos simbolis: LHV1T) akcijas į Baltijos rinkos Oficialųjį sąrašą.

LHV Group gegužės 2-16 d. vykusiame IPO išplatino 2 mln. akcijų.<br>Bendrovės nuotr.
LHV Group gegužės 2-16 d. vykusiame IPO išplatino 2 mln. akcijų.<br>Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2016, 10:25 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:37 PM

LHV Group – didžiausia Estijos kapitalo finansinio sektoriaus bendrovė. LHV Group dirba daugiau kaip 250 dirbančiųjų, o grupės bankinėmis paslaugomis naudojasi maždaug 90 000 klientų. Į LHV valdomus pensijų fondus yra investavę daugiau kaip 170 000 gyventojų.

Daugiau informacijos: lhv.ee/en.

„Mums itin džiugu pasveikinti LHV grupę Nasdaq Baltijos rinkoje po sėkmingo pirminio viešo akcijų platinimo (angl. Initial Public Offering, IPO). Bendrovės įtraukimas į Oficialųjį prekybos sąrašą – suteikia naujų investavimo galimybių Baltijos ir tarptautiniams tiek investiciniams, tiek mažmeniniams investuotojams, ir įgalina bendrovę išnaudoti visus kapitalo rinkos suteikiamus privalumus – likvidumo, matomumo, kapitalo didinimo“, – sako Arminta Saladžienė, Nasdaq Baltijos rinkos vadovė.

„LHV yra tik pirmoje ilgalaikės plėtros stadijoje ir tai, kad viešai išplatinome savo akcijas, padės mums pagerinti strateginę poziciją. Savo akcininkams jau prieš keletą metų esame pažadėję, kad mūsų akcijos bus įtrauktos į Nasdaq Baltijos rinkos prekybos sąrašą, ir savo pažadą tęsime“, – sako Erkki Raasuke, LHV Group valdybos pirmininkas.

„LHV Group IPO ir po jo sekęs įtraukimas į vertybinių popierių biržos prekybos sąrašą – tai puikus pavyzdys, kaip tapti biržine bendrove. LHV pasirinkta proceso valdymo, nuolatinio visuomenės informavimo, griežto nustatytų terminų laikymosi taktika buvo puikiai įgyvendinta“, sako Rauno Klettenberg, Nasdaq Tallinn vadovas. – „Bendrovės, kurių tikslas išplatinti savo akcijas viešai ir ateiti į vertybinių popierių rinką, be abejonės turėtų išanalizuoti šį LHV pavyzdį“.

LHV Group gegužės 2-16 d. vykusiame IPO išplatino 2 mln. akcijų. Po IPO LHV Group įstatinis kapitalą sudaro 25 356 005 paprastosios vardinės akcijos, kurių nominali vertė – 1 Eur. Nasdaq Baltijos rinkoje bus prekiaujama visomis LHV Group akcijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.