Kurortai pampsta nuo rinkliavos iš poilsiautojų

Palangoje net tris kartus padidėjusi kurorto infrastruktūros rinkliava poilsiautojų neatbaidė: balandį kurorte užfiksuota apie 7 tūkst. nakvynių daugiau nei per tą patį laikotarpį praėjusiais metais.

Daugiau nei tris kartus kurorto pajamos išaugo ne vien dėl padidėjusios rinkliavos, bet ir dėl gausesnio poilsiautojų srauto.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nei tris kartus kurorto pajamos išaugo ne vien dėl padidėjusios rinkliavos, bet ir dėl gausesnio poilsiautojų srauto.<br>D.Umbraso nuotr.
Palangos biudžetą balandį svariausiai papildė viešbučio „Vanagupė“ svečiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Palangos biudžetą balandį svariausiai papildė viešbučio „Vanagupė“ svečiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

2016-05-26 15:13, atnaujinta 2017-05-24 04:37

Už nakvynę vietoj 30 centų vienu euru svečius apmokestinusi Palanga praturtėjo: balandžio mėnesį vadinamojo pagalvės mokesčio Palangoje buvo surinkta beveik 18,9 tūkst. eurų, o prieš metus buvo gauta tiktai 5,5 tūkst. eurų.

Daugiau nei tris kartus kurorto pajamos išaugo ne vien dėl padidėjusios rinkliavos, bet ir dėl gausesnio poilsiautojų srauto.

Pernai balandį oficialiose nakvynės vietose poilsiautojai iš viso nakvojo 37 577 kartus. Šiemet nakvynių užfiksuota apie 7 tūkst. daugiau.

Tiesa, apmokestintų nakvynių buvo mažiau, nes nuo rinkliavos atleisti su ligonių kasų siuntimu į kurortą atvykstantys svečiai ir visi nepilnamečiai. Anksčiau pagalvės mokestis buvo imamas ir už vaikus nuo 12 metų.

Į miesto biudžetą daugiausia rinkliavos – 1709 eurus – pervedė 5 žvaigždutėmis įvertintas viešbutis „Vanagupė“.

Užtat poilsiautojus priimančių gyventojų patalpose svečių šį balandį buvo kone perpus mažiau nei prieš metus – atitinkamai 858 ir 435, tačiau tik oficialiai.

Anot savivaldybės darbuotojų, atrodo, jog pildosi liūdna prognozė: tris kartus padidėjus rinkliavai svečius priimantys gyventojai gali deklaruoti mažiau nakvynių, kad gautus pinigus pasiliktų sau.

Druskininkai pirmi pagal pajamas

Per balandį Druskininkai kurorto infrastruktūros rinkliavos surinko 38,9 tūkst. eurų – tiek šiame Dzūkijos kurorte buvo užfiksuota apmokestintų nakvynių.

Ne vasaros sezono metu Druskininkai svečių sulaukia daugiausia iš visų šalies kurortų.

Nuo Palangos kurorto nedaug atsiliko Birštonas, kurio biudžetas iš pagalvės rinkliavos balandį pasipildė 15,39 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.