Asmenines išlaidas su sutuoktiniu dažniau derina moterys

Prieš priimdamos sprendimą, ar

Dauguma (37 proc.) respondentų nurodė, kad su sutuoktiniu derina beveik kiekvieną pirkinį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dauguma (37 proc.) respondentų nurodė, kad su sutuoktiniu derina beveik kiekvieną pirkinį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2016, 10:23 AM, atnaujinta May 23, 2017, 7:01 PM

Daugiau nei 5300 vartotojų internetu atsakė, kiek daugiausia pinigų gali išleisti asmeniniam pirkiniui (pvz. naujam telefonui), nepasitarę su sutuoktiniu.

Dauguma (37 proc.) respondentų nurodė, kad su sutuoktiniu derina beveik kiekvieną pirkinį. Atsiklausti antrosios pusės nuomonės apie planuojamą pirkinį labiau linkusios moterys nei vyrai: dėl beveik kiekvieno asmeninio daikto su sutuoktiniu tariasi 40 proc. moterų. Palyginimui, vyrų, kurie tariasi su žmonomis dėl daugelio pirkinių, yra 34 proc.

Dažniausiai apklausoje įvardinta suma, kurią vyrai ir moterys gali išleisti, neatsiklausę vienas kito, yra 100 eurų. Ją pasirinko 22 proc. visų respondentų. 12 proc. apklaustųjų be sutuoktinio žinios galėtų asmeniniam pirkiniui skirti iki 200 eurų, 10 proc. – iki 300 eurų.

Pasak kreditų biuro „Creditinfo“ generalinio direktoriaus Andriaus Bogdanovičiaus, atotrūkį lemia vyrų ir moterų atlyginimų skirtumai, taip pat tai, kad vyrai paprastai yra atsakingi už finansinius sprendimus šeimoje.

„Apklausa parodė, kad vyrai dažniau nei moterys linkę išleisti stambesnes sumas neatsiklausę sutuoktinio. 9 proc. vyrų asmeniniams pirkiniams galėtų išleisti 500 eurų, nepasitarę su antrąja puse. Tuo metu moterų, kurios be sutuoktinio žinios sau leistų tokio dydžio pirkinius, tėra 5 proc.“, – sakė A. Bogdanovičius.

Respondentų taip pat klausta, kaip jie vertina naują valstybės reikalavimą nuo gegužės imant vartojimo kreditą ar perkant lizingu atsivesti sutuoktinį, kurio kreditingumas irgi turi būti įvertinamas.

48 proc. apklaustųjų nuomone, toks reikalavimas yra nebūtinas, nes sutuoktinis savarankiškai gali pateikti visus duomenis, kurių teisingumą galima patikrinti. Tuo tarpu 44 proc. sako, kad būtinas ir jų dalyvavimas sutuoktiniui sudarant vartojimo kredito ar lizingo sutartį. Likę 8 proc. respondentų neturi nuomonės šiuo klausimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.