Prekybininkai jau pasirengė poilsiautojų antplūdžiui pajūryje

Prasidėjus vasarai, padidėjusį poilsiautojų srautą iš Lietuvos ir užsienio pajunta ne tik pajūrio apgyvendinimo įstaigos, bet ir prekybos centrai. Anot prekybininkų, kai kurių prekių pardavimas padidėja keletą kartų, o ir atostogautojų poreikiai yra kitokie, nei nuolatinių gyventojų.

Vasarą kurortų parduotuvės daugiau siūlo šviežių daržovių ir vaisių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vasarą kurortų parduotuvės daugiau siūlo šviežių daržovių ir vaisių.<br>M.Patašiaus nuotr.
B.Čaikauskaitė.
B.Čaikauskaitė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 12:11 PM, atnaujinta May 23, 2017, 10:50 AM

Prekybos tinklas „Iki“ vasaros sezonui pasirengė sukūręs kelias dešimtis naujų darbo vietų ir pritaikęs pajūryje esančių parduotuvių asortimentą prie poilsiaujančių žmonių poreikių.

„Nuo birželio pradžios, kai prasideda poilsio sezonas, atsižvelgiant į pajūrio pirkėjų poreikius, mūsų parduotuvėse yra plečiamas šviežių vaisių ir daržovių asortimentas, atsiranda papildomų marinuotų mėsos gaminių, pradedami kepti karšti mėsos ir kulinarijos gaminiai, atnaujinama gėrimų, vaisvandenių, grilio prekių pasiūla“, – apie pokyčius pasakojo „IKI“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Pasak jos, rekordinis pardavimas fiksuojami ledų ir vandens prekių kategorijose – šių prekių pardavimas vasarą pakinta ne procentais, o kartais.

Nors dalis poilsiautojų dažniau renkasi kurortų kavines ir restoranus, vasaros prekių pardavimo statistikoje paprastai išryškėja poreikis maitintis patiems ir taip sutaupyti. Šiuo laikotarpiu sausų sriubų pardavimas išauga iki 30 proc., kulinarijos gaminių – apie ketvirtadalį, fasuotos kulinarijos gaminių pardavimas paauga 30-35 proc.

„Sezono metu jaučiame nemažą kainų skirtumas tarp viešojo maitinimo įstaigų ir prekybos tinklo gaminių, todėl maistą gaminti sąlygų ar laiko neturintys poilsiautojai renkasi mūsų kulinarijos gaminius.

Pastebėjome, kad vasarą pajūryje vis populiariau naudoti savą grilių – poilsiautojams tai ir pramoga, ir būdas mažiau išlaidauti. Pajūrio parduotuvėse įsigyjama daugiau pagamintų marinuotos mėsos ir žuvies gaminių, šašlykų“, – sakė B.Čaikauskaitė.

Vasaros sezono metu gerokai išaugus pirkėjų srautams, „IKI“ sukuria apie 15-25 naujų darbo vietų Palangoje ir Šventojoje esančiose prekybos tinklo parduotuvėse.

„Šią vasarą, kaip ir kasmet, ieškome papildomų darbuotojų pajūrio parduotuvėse – papildomai jiems suteikiame nemokamą apgyvendinimą ir maitinimą. Taip pat kviečiame prie „IKI“ komandos jungtis moksleivius ir studentus iš visos Lietuvos. Jie turi progą ne tik užsidirbti, bet ir praleisti laisvalaikį pajūryje“, – teigia B. Čaikauskaitė.

Vasaros sezoną prekybos tinklas IKI pasitinka atnaujinęs prekybos centrus Šventojoje, Palangoje, Kretingoje, Klaipėdoje. Atnaujintos ne tik parduotuvės, bet ir praplėstas šviežių prekių bei bakalėjos asortimentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.