Šį savaitgalį „Danske Bank“ tars sudie savo klientams

Šį savaitgalį „Danske Banko“ privatūs klientai bus perkelti į banką „Swedbank“, tačiau nepatogumų gali kilti ne tik šį savaitgalį, kadangi taip pat bus keičiamas ir klientų banko sąskaitos numeris.

Šį savaitgalį „Danske Banko“ klientai bus perkelti į banką „Swedbank“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šį savaitgalį „Danske Banko“ klientai bus perkelti į banką „Swedbank“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šį savaitgalį „Danske Banko“ klientai bus perkelti į banką „Swedbank“.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Šį savaitgalį „Danske Banko“ klientai bus perkelti į banką „Swedbank“.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kristina Rancaitė

Jun 3, 2016, 2:04 PM, atnaujinta May 23, 2017, 3:55 AM

Perkėlimo procesas pradedamas penktadienio vakarą ir truks iki pirmadienio ryto, taigi nuo birželio 6 dienos 8 val. ryto perkeltomis paslaugomis klientai jau naudosis „Swedbank“.

Perkėlimas vykdomas automatiškai ir klientams jokių veiksmų patiems atlikti nereikia, teigia „Danske Bank“ atstovė spaudai Vaida Bičkutė. Tačiau kai kurių veiksmų atlikti nepavyks vien dėl to, kad šį savaitgalį „Danske Bank“ mažmeninės bankininkystės klientams paslaugos nustos veikti.

„Mažmeninės bankininkystės klientams „Danske Bank“ paslaugos nustos veikti penktadienį, 20 valandą. Tie klientai, kurie jau atsiėmė „Swedbank“ išduotas mokėjimo korteles, paslaugų perkėlimo laikotarpiu jomis galės naudotis kaip įprasta“, – sakė V.Bičkutė.

Visgi dėl informacinių sistemų darbų, privačios bankininkystės klientams savaitgalį nebus teikiamos paslaugos „Danske eBank“, „Danske mBank“ ir „Danske SMS bank“ paslaugos.

Sąskaitos numeris pasikeis

„Danske Bank“ sąskaita į „Swedbank“ bus perkelta automatiškai. Tačiau jai bus suteiktas kitas numeris, klientams dėl to gali kilti nepatogumų. Sąskaitos bus perkeltos kartu su perkėlimo dieną jose esančiomis lėšomis.

Paslaugų perkėlimas klientams nebus apmokestintas.

„Danske Bank“ atstovė tikisi, kad šio savaitgalio perkėlimo procesas didesnių nepatogumų nesukels, kadangi klientai pirmąajį kartą apie laukiančius pokyčius buvo informuoti dar kovo mėnesį.

Tie, kurie nepasirūpino kasdieniais bankininkystės įrankiais banke „Swedbank“, po perkėlimo turės vykti į šio banko padalinį.

Sandoriui tarp „Danske Bank“ ir „Swedbank“ pritarė ir Konkurencijos taryba.

Beje, „Danske Bank“ neatsisako privačios bankininkystės – vadinamųjų VIP klientų. Sandoris su „Swedbank“ sudarytas dėl mažmeninės bankininkystės paslaugų perleidimo.

„Tai strateginis „Danske Bank“ grupės sprendimas. Jo tikslas-  Baltijos šalyse koncentruoti verslo ir privačios bankininkystės sektorių veiklą.

„Swedbank“ pasirinktas derybų proceso metu“, – į klausimą, kodėl pasirinktas būtent šis bankas atsakė V.Bičkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.