A. Butkevičius: didės biudžetininkų algos

Valdančiųjų Politinė taryba

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-10 14:51, atnaujinta 2017-05-22 04:42

„Didžiausias dėmesys buvo skirtas biudžetiniame sektoriuje dirbančių darbuotojų atlyginimų sistemos pakeitimui. Kaip žinote, beveik aštuonerius metus atlyginimai kai kurių darbuotojų, dirbančių biudžetiniame sektoriuje, ypač tų, kurie dirba pagal darbo sutartis, nebuvo keičiami. Vyriausybė, konkrečiai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, yra paruošusi įstatymo paketą, kuriame kalbama apie biudžetiniame sektoriuje pagal darbo sutartis dirbančių darbuotojų algas. Visam šiam paketui buvo pritarta Vyriausybės strateginio planavimo komiteto posėdyje. Dabar visi šie įstatymai yra derinami su kitomis ministerijomis“,- penktadienį po Politinės tarybos posėdžio žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Jis tikisi, kad projektai bus pateikti Seimui dar iki liepos 1 d., o rudenį jie turėtų būti priimti.

A. Butkevičiaus teigimu, kitą įstatymų projektų paketą yra paruošusi Seimo darbo grupė, kuriai vadovavo Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas.

„Tie įstatymų projektai irgi turėtų būti pateikti, čia liečia jau kitus valstybės tarnautojus“,- sakė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, visa darbo apmokėjimo sistemos reforma turėtų būti įgyvendinta per penkerius metus, atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes.

„Kalbant apie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pateiktus pasiūlymus viso to paketo įgyvendinimas mūsų valstybei kainuos apie 84 milijonus eurų. Bet mes manome, kad pirmaisiais metais 2017 m. reikėtų daugiau kaip 21 milijono eurų. Tai reiškia, kad atlyginimai bus didinami tiems, kurie jau dabar praktiškai gauna atlyginimus, panašius į padidintą minimalią mėnesinė algą. Bus pradėta įgyvendinti reforma nuo tų darbuotojų“,- sakė A. Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.