Kurortuose verslo liudijimų paklausa išaugo 10 proc.

Pajūrio kurortuose auga verslo

Pajūrio kurortų apgyvendinimo sektorius ruoštis vasaros sezonui šiemet pradėjo kiek anksčiau ir intensyviau.<br>V.Balkūno nuotr.
Pajūrio kurortų apgyvendinimo sektorius ruoštis vasaros sezonui šiemet pradėjo kiek anksčiau ir intensyviau.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 9:49 AM, atnaujinta May 21, 2017, 11:42 PM

Klaipėdos apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė pastebi, kad pajūrio kurortų apgyvendinimo sektorius ruoštis vasaros sezonui šiemet pradėjo kiek anksčiau ir intensyviau.

„Daugėja kitų miestų gyventojų, taip pat užsieniečių, kurie sezono metu tikisi pajamų iš būsto nuomos pajūryje ir teiraujasi, kaip tvarkingai registruoti veiklą. Teiraujamasi ir apie būsto nuomos ypatumus, kai paslaugos teikiamos per platformą „Airbnb“ ar Booking.com svetainę“, – portalui sakė E.Cibienė.

Tokiu atveju pajamos, gautos iš vykdomos individualios apgyvendinimo paslaugų teikimo veiklos, yra apmokestinamos 5 proc. pajamų mokesčiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.