„Lietuvos draudimas“: daugiausia nuostolių audra padarė turtui

Šeštadienį iki 10 val.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2016, 11:47 AM, atnaujinta May 21, 2017, 10:17 AM

Bendrovė skaičiuoja, kad daugiausiai nuostolių audra padarė turtui – apgriauti pastatai, apgadinta stogo danga ar konstrukcijos, kaminai, nuplėšti stogai, apgadinti šiltnamiai ir kita, kelios dešimtys pranešimų atkeliavo apie medžių prispaustus automobilius. Didžiausias audros šėlsmas fiksuotas penktadienį nuo 18 iki 21 valandos, tačiau pavienių lokalių pranešimų registruojama ir nakties metu.

„Šios audros žalos turtui vidutiniškai nėra didelės, su keliomis išimtimis, pirminiais duomenimis, siekia iki 500 eurų. Tuo tarpu automobiliai apgadinti smarkiau – čia vidutinė žala siekia 800 eurų, bet turime ir 2500 eurų siekiančių nuostolių. Prognozuojame, kad skambučių ir internetinių pranešimų srautui neslūgstant, per šeštadienį audros nuostoliai mūsų klientams pasieks ketvirtį milijono eurų, ir ši audra neabejotinai taps didžiausia šiais metais“, – sako „Lietuvos draudimo“ Žalų skambučių centro vadovas Gintaras Dambrauskas.

Jis pabrėžia, kad šiuo metu labiausiai audros nuniokotuose rajonuose – Šalčininkų, Alytaus, Kauno rajonuose ir Pietryčių Lietuvoje (Druskininkai, Šalčininkai, Širvintos) dirba „Lietuvos draudimo“ žalų ekspertai – vertintojai, kurie tiksliau įvertins kiekvieno nukentėjusio gyventojo turtą. Šalčininkų rajone žalų vertintojai keliauja specialiu žalomobiliu.

„Lietuvos draudimo“ ilgametės statistikos duomenimis, daugiausia nuo audrų kenčia gyvenamieji namai, o nuostolingiausias šiuo požiūriu metų laikas yra vasara. „Vasarą gamtinių stichijų sukeltų draudžiamųjų įvykių skaičius išauga 4-5 kartus, o vien audrų sukeltos žalos sudaro daugiau nei 80 procentų. (...)“, – komentuoja G. Dambrauskas.

Gyventojai perspėjami prieš škvalą pasirūpinti savo turto saugumu, o prasidėjus perkūnijai imtis papildomų saugos priemonių: atjungti elektros prietaisus, ne tik juos išjungiant, bet ir ištraukiant jų kištukus iš elektros lizdų. Reikėtų uždaryti langus, netgi dūmtraukio sklendę, jeigu ji yra.

Daugiausiai nuostolių audra Lietuvoje sukėlė 2010-aisiais – beveik 1 milijoną eurų, tais metais rugpjūtį siautė stiprus škvalas, labiausiai nuniokojęs Alytaus, Varėnos, Prienų, Kėdainių, Trakų, Kauno rajonus ir Kauno miestą.

Pirmaujanti šalies ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ savo paslaugas teikia pusei milijono privačių ir verslo klientų ir per metus atlygina klientams žalų už daugiau nei 70 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.