Ką gausime už 20 eurų mokestį į Neringą?

Nuo pirmadienio iki rugpjūčio 20 d. už įvažiavimą į Neringą lengvuoju automobiliu teks mokėti 20 eurų. Surinktos lėšos, Neringos mero teigimu, bus skirtos miestui tvarkyti.

100 tūkstančių – maždaug tiek automobilių per liepą ir rugpjūtį įvažiuoja į Kuršių Neriją.<br>E.Petkutės nuotr.
100 tūkstančių – maždaug tiek automobilių per liepą ir rugpjūtį įvažiuoja į Kuršių Neriją.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Jun 20, 2016, 9:20 AM, atnaujinta May 21, 2017, 6:10 AM

100 tūkstančių – maždaug tiek automobilių per liepą ir rugpjūtį įvažiuoja į Kuršių Neriją, tad srautus, anot Neringos mero Dariaus Jasaičio, būtina mažinti. Be to, automobilių stovejimo vietų Kuršių nerijoje – vos 2 tūkst.

Mero teigimu, visos iš ekologinio mokesčio surinktos lėšos bus skirtos miestui tvarkyti. D. Jasaitis skaičiuoja, kad žolės pjovimas, paplūdimių priežiūra, jų paruošimas sezonui, miesto atliekų tvarkymas bei visi kiti darbai, susiję su miesto priežiūra, atsieina per pusantro mln. eurų, dar apie 300 tūkst. tenka skirti atliekų išvežimui, tad išlaidoms padengti mažesnio įvažiavimo mokesčio nepakanka.

Neringos meras teigia, kad žmonės už mokestį gauna valomus ir tvarkingus paplūdimius, gelbėtojų priežiūrą.

„Miestui tvarkyti išleidžiame daugiau, nei surenkame rinkliavos mokesčiu“, – sako jis.

Tiesa, įvažiuojantys elektromobiliais mokesčio nemokės, jis netaikomas ir vandens transportui. Dėl galimybės apmokestinti įvažiavimą sujudo ir Karklės gyventojai.

Tiesa, Klaipėdos rajono savivaldybė tokio pasiūlymo sakė nesvarstysianti, tik automobilių stovėjimo apmokestinimo juodraštis jau parengtas. Pagal jį, statyti automobilį Karklėje ir prie Olando kepurės kainuotų 30 centų, mokestis būtų renkamas nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 15 d. Klaipėdos rajono valdžia nusiteikusi apmokestinimą įteisinti kuo greičiau, bet ar suspės dar šiemet, neaišku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.