Ukrainietis Kaune ieško ilgakasių – ir už nemažus pinigus

Norite greitai ir nesunkiai užsidirbti? Parduokite savo plaukus, jei jų dar nepalikote kirpykloje. Kaune plaukų supirkimo verslu užsiima ukrainietis. Vyras už lietuviškas kasas pasirengęs mokėti nemažus pinigus.

D.Petkovas kelis kartus per metus superka nurėžtus kauniečių plaukus.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Petkovas kelis kartus per metus superka nurėžtus kauniečių plaukus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Jun 26, 2016, 7:39 AM, atnaujinta May 20, 2017, 3:54 PM

Praėjusį savaitgalį mieste ant stulpų ir prie gyvenamųjų namų laiptinių durų atsirado neįprastų skelbimų. Juose buvo pranešama, kad tik birželio 21 dieną Vytauto prospekte, vienos kirpyklos kieme, už sutartinę kainą bus superkami plaukai – 35 centimetrų ilgio natūralūs bei dažyti ir 45 centimetrų ilgio žili.

Antradienio vidurdienį nuvykus į nurodyto namo kiemą prie uždarytos kirpyklos durų stoviniavo vyras. Jis rusiškai paklausė, ar ne dėl plaukų atvykome.

Vyras prisistatė Dmitrijumi Petkovu ir papasakojo, kad supirkti nukirptus plaukus yra jo darbas.

D.Petkovas gyvena Ukrainoje. Savo gimtoje šalyje ir keliaudamas po kitas valstybes superka plaukus, iš kurių vėliau gaminami perukai. Jie parduodami Ukrainoje.

„Į Lietuvą atvykstu kartą ar du per metus. Taip pat keliauju po Bulgariją, Rumuniją, kitas šalis“, – pasakojo vyras.

D.Petkovas teigė, kad į jo skelbimus dažniausiai atsiliepia ir plaukus atneša kirpėjos. Klientų plaukai vis tiek išmetami, tad ilgesnes sruogas jos surenkančios ir vėliau parduodančios.

„Geriausiai sekasi Ukrainoje. Žmonės apie mano veiklą žino ir manimi pasitiki. Todėl plaukus drąsiai atneša. Lietuvoje sekasi prasčiau. Kauniečiai, matyt, nepatiklūs, mano, kad bus apgauti“, – pasakojo vyras.

D.Petkovas tikino, kad kauniečių plaukai nėra kuo nors prastesni ar geresni už kitų šalių gyventojų garbanas. Pasitaiko panašus kiekis tiek dažytų, tiek žilų ar natūralių plaukų.

„Kartais susitikti su manimi ateina ir paprasti žmonės. Jaunimas plaukų atneša rečiau. Dažniausiai tai – pagyvenusios moterys. Jos neretai 40 ar 50 metų saugoja jaunystėje nusikirptas kasas. Plaukai nuo laiko nenukenčia. Dabar, sužinojusios, kad gali užsidirbti, juos ir atneša“, – sakė vyras.

Ukrainietis tikino, kad už 100 gramų natūralių 50 centimetrų ilgio plaukų sruogą yra pasirengęs mokėti 50 eurų.

Iki vidurdienio plaukų supirkėjas dar nebuvo sulaukęs klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.