Sirgti už Lietuvą olimpinėse žaidynėse – brangus malonumas?

Šiek tiek daugiau nei po mėnesio Rio de Žaneire prasidės vasaros olimpinės žaidynės. Jos vyks rugpjūčio 5-21 dienomis. Šiuo laikotarpiu skrydžių į Rio de Žaneirą kainos išaugusios kone dvigubai, dabar bilietų jau gali ir nebebūti. Taigi, kaip keliauti į olimpines žaidynes taupant?

Skrydžių bilietai sudaro didžiąją kelionės išlaidų dalį.<br>G.Šiupario nuotr.
Skrydžių bilietai sudaro didžiąją kelionės išlaidų dalį.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos olimpinės rinktinės aprangos pristatymas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos olimpinės rinktinės aprangos pristatymas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Geriausia rinktis bilietus likus trims mėnesiams iki kelionės.<br>G.Šiupario nuotr.
Geriausia rinktis bilietus likus trims mėnesiams iki kelionės.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Kristina Rancaitė

2016-06-27 17:07, atnaujinta 2017-05-20 12:10

Keliautojas, žurnalistas ir rašytojas Dainius Kinderis teigė, kad skrydžių bilietai sudaro didžiąją kelionės išlaidų dalį, tad jis rekomenduoja skristi į kitą Brazilijos miestą.

„Per šias dvi savaites visas pasaulis nori atsidurti Rio de Žaneire. Ypatingai brangūs skrydžių bilietai, kurie sudaro didžiąją išlaidų dalį. Rekomenduočiau skristi ne į patį Rio de Žaneirą, o į aplinkinius miestus, o iš ten autobusais nuvažiuoti iki žaidynių vietos“, – sakė D.Kinderis ir pridūrė, kad tokiu būdu galima būtų sutaupyti net iki 1000 eurų.

Taupyti taip pat galima renkantis viešbutį ne pačiame Rio de Žaneire, o aplinkiniuose miesteliuose, priemiesčiuose.

„Miestas bus perpildytas, viešbučiai labai brangūs ir išpirkti. Bet aplink daug miestelių, iš kurių per valandą galima pasiekti Rio de Žaneirą. Galima apsistoti Petropolyje ar kituose šiaurėje nuo miesto esančiuose miesteliuose“, – dėstė D.Kinderis.

Taip už nakvynę pavyks sumokėti 2-3 kartus mažiau.

Kaip pasirinkti skrydžio maršrutą?

Beje, planuoti kelionę į olimpines žaidynes dabar jau gali būti per vėlu. Kadangi skrydžių bilietai bus ne tik dar labiau pabrangę, bet, greičiausiai, ir išpirkti.

„Geriausia rinktis bilietus likus trims mėnesiams iki kelionės. Taip pat verta žiūrėti skrydžius ne iš Vilniaus, o keliauti, pavyzdžiui, iki Londono“, – sakė keliautojas.

Įprastai bilietą į Rio de Žaneirą galima nusipirkti ir už 1000 eurų, dabar kainos prasideda nuo 1800 eurų. Įdomu tai, kad bilietai iš Rio de Žaneiro ir praėjus savaitei po olimpinių žaidynių gali nesumažėti, kadangi daugelis lieka pailsėti.

„Aš rekomenduočiau taupyti skrendant per JAV, kur dažniausiai būna nepatogūs skrydžiai, persėdimai su nakvyne Niujorke, Hiustone ir tai dažnai atbaido. Bet tokie skrydžiai yra gerokai pigesni ir su viza, ir su nakvyne, be to taip galima ir pamatyti daugiau“, – pasidalino patarimu D.Kinderis.

Bilietų ieškojimo sistemų yra labai daug, tad ieškant įvairių skrydžių variantų problemų kilti neturėtų.

Kaip dar vieną taupymo būdą D.Kinderis įvertino „AirBnb“ sistemą, kurios dėka galima pigiau apsistoti pas vietinius gyventojus.

„Bet Rio de Žaneiro atveju, kiek teko stebėti, „AirBnb“ išnaudojamas ir kainas gyventojai pakėlė labai smarkiai, tad tokio būdo nerekomenduočiau. Kitose kelionėse taip elgtis tikrai verta“, – sakė jis.

D.Kinderis paskaičiavo, kad kelionė į Rio de Žaneirą dviems savaitėms atsieis 4000 eurų.

Norintiems eiti kas antrą dieną į varžybas tektų sumokėti apie 1000 eurų. Už skrydžius į abi puses, radus palankų variantą, gali tekti sumokėti 1300 eurų, o už viešbutį priemiestyje – 1000 eurų. Tad galutinis variantas su maitinimu gali atsieiti beveik 4000 eurų.

Bilietus pirko dar rudenį

Krepšinio gerbėjas Dainius Mikelevičius sakė, kad skrydžių bilietus įsigijo dar rudenį, kuomet Lietuvos krepšinio rinktinė pateko į olimpines žaidynes.

„Bilietus pirkom spalio, lapkričio mėnesiais. Už juos sumokėjome apie 1000 eurų“, – sakė vyras, į olimpines žaidynes skrendantis su legenda tapusiu sirgaliumi Tomu Balaišiu-Sėkla.

Visą grupę, skrendančią į Rio De Žaneirą, sudaro apie 60 žmonių.

D.Mikelevičius įvardinti kiek kainuos visa kelionė sakė negalintis.

„Tikrai mokėsime dvigubai pigiau negu skrendant su turistine agentūra Mes perkame visą bendrą paketą, kuriame nėra išskirti bilietai, tačiau per olimpiadą jie būna brangiausi“, – sakė jis.

Vyro skrydžio maršrutas prasidės Vilniuje ir drieksis per Helsinkį, Niujorką, Rio de Žaneirą. Atgal skrendama bus per Rygą.

„Visų mūsų skrydžiai – skirtingi, kadangi juos pirkome patys. Rio de Žaneire pirmenybę teiksiu krepšiniui, tačiau jeigu bus galimybė pamatyti kitas varžybas, kodėl gi ne, žiūrėsiu vietoje. Norisi juk ir pačią šalį pamatyti“, – sakė D.Mikelevičius, kuris į olimpines žaidynes išskris jau rugpjūčio 2 dieną.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.