Lietuvoje filmuojamų pasaulinio lygio reklamų gali mažėti

Per metus Lietuvoje nufilmuojamos maždaug 25 reklamos, skirtos pasaulinei rinkai, tačiau prognozuojama, kad ateityje šis skaičius gali mažėti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Per metus Lietuvoje nufilmuojamos maždaug 25 reklamos, skirtos pasaulinei rinkai, tačiau prognozuojama, kad ateityje šis skaičius gali mažėti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laida „Labas rytas, Lietuva“, LRT.lt

Jul 3, 2016, 9:22 AM, atnaujinta May 20, 2017, 12:56 AM

Vietos, personalas ir kaina – tokius pagrindinius Lietuvos privalumus įvardija užsienio rinkoms skirtas reklamas kuriantys Lietuviai. Tiesa, vis dažniau konkurencines kovas laimi mažesnę kainą pasiūlantys Rumunijos ir Bulgarijos kūrėjai.

13 metų reklamų ir filmų prodiusavimu užsiimančios įmonės prodiuserė sako, kad reklamos užsakovai apie Lietuva sužino dėl čia filmuojamų užsienio filmų ir serialų. Vienas pagrindinių aspektų, kodėl užsienio gamintojai ryžtasi dirbti Lietuvoje – kraštovaizdis.

„Gaila, kol kas žmonės nevažiuoja filmuoti į Vilnių dėl to, kad čia yra Vilnius. Jie ieško vietos, kuri primintų kokį nors europietišką, skandinavišką miestą. Galbūt su laiku ateis tas „Norime būtinai Vilniaus“, – sako „Artbox“ prodiuserė Violeta Daubarienė.

Per metus Lietuvoje nufilmuojamos maždaug 25 reklamos, skirtos pasaulinei rinkai, tačiau prognozuojama, kad ateityje šis skaičius gali mažėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.