Svaro nuosmukis po „Brexit“ gali tapti „didžiule problema“

Po Didžiosios Britanijos

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Jul 8, 2016, 12:18 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:43 PM

Netikėtas praėjusio mėnesio referendumo rezultatas pribloškė finansų rinkas – labiausiai dėl audringos reakcijos nukentėjo šalies nacionalinės valiutos vertė, smukusi JAV dolerio atžvilgiu žemiausiai per pastaruosius 31-erius metus. Apie tai praneša „Reuters“.

„Iš tiesų tai didelė mums kylanti problema, kurią jusime iki pat ateinančių metų“, – kalbėjo „John Lewis“ vykdomasis direktorius Andy Streetas.

Prekybos tinklas importuoja maždaug du trečdalius savo parduodamų prekių, iš jų trečdalis perkama už JAV dolerius.

Anot E. Streeto, bendrovė yra visiškai pasiruošusi 2016-2017 finansiniams metams. Įmonės pozicijos išliks geros ir pirmąjį 2017-2018 finansinių metų pusmetį, tiesa, jau antrąjį situacija taps „mažiau palanki“.

„Viskas niekada nebūna taip paprasta – niekada nežinai, kas daro įtakos importuojamų prekių kainų kilimui, – pažymėjo jis. – Šiuo metu susidariusi politinė, o ne ekonominė krizė. Tačiau ji gali virsti būtent ekonomine, jeigu nebus tinkamai suvaldyta“. Vis dėlto E. Streetas pabrėžė, kad „John Lewis“ po Britanijos sprendimo pasitraukti iš Europos Sąjungos savo investicinių planų nekeitė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.