Bankų išlaidos išsikelti iš DB gali siekti tūkstančius

Tarptautinių bankų

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2016, 2:07 PM, atnaujinta May 17, 2017, 7:10 AM

Tokias galimas sąnaudas apskaičiavusi tarptautinė verslo konsultacijų bendrovė „Synechron“ teigia, kad jas sudarytų išlaidos darbuotojų perkėlimui, atleidimui ir naujų įdarbinimui, taip pat naujoms būstinėms tokiuose Europos didmiesčiuose kaip Amsterdamas, Dublinas, Paryžius ar Frankfurtas prie Maino.

Kai kurie tarptautiniai bankai, įskaitant „Citigroup“, „Goldman Sachs“ ir HSBC, jau yra pareiškę, kad dėl „Brexit“ bus priversti Didžiosios Britanijos padalinius perkelti į kitas ES šalis, kad ir toliau galėtų veikti bloko rinkoje.

Atitinkami ES įstatymai bet kurioje ES šalyje registruotam bankui suteikia teisę veikti visoje Bendrijoje.

„Finansinis pasas yra gyvybiškai svarbus daugumai bankų Europoje ir jiems teks rimtai pagalvoti bei nuspręsti, kuriame ES mieste esantis padalinys labiau atitiktų jų pačių bei jų klientų interesus“, – teigiama „Synechron“ apžvalgoje, kurią cituoja „Bloomberg“ agentūra.

JAV bankininkystės milžino „JPMorgan Chase“ vadovas Jamesas Dimonas yra perspėjęs, jog dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES į kitas valstybes gali tekti perkelti apie 4 tūkst. darbuotojų ir tai gali kainuoti maždaug 200 mln. svarų sterlingų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.