Mokesčių sargai įspėja: skolingiems gyventojams – delspinigiai

52 tūkst. mokesčių mokėtojų deklaravo, bet nesumokėjo gyventojų pajamų mokesčio už 2015 metus. Už praėjusius metus gyventojai valstybei turi sumokėti 4 mln. eurų.

Didžioji dalis įsiskolinimų nesiekia ir 15 eurų, tačiau laiku nesumokėjus už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami delspinigiai, ir skola auga.<br>123rf nuotr.
Didžioji dalis įsiskolinimų nesiekia ir 15 eurų, tačiau laiku nesumokėjus už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami delspinigiai, ir skola auga.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 11:32 AM, atnaujinta May 15, 2017, 4:52 PM

2016 m. rugpjūčio 17 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) ragina gyventojus, deklaravusius pajamas už 2015 metus, tačiau dar nesumokėjusius gyventojo pajamų mokesčio (GPM) ar privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų, tai padaryti artimiausiu laiku.

„Gyventojams, deklaravusiems pajamas, bet pamiršusiems laiku sumokėti gyventojo pajamų mokesčio ar privalomojo sveikatos draudimo įmokas už 2015 metus, Mokesčių inspekcija išsiuntė pranešimus, kuriuos gyventojai gali rasti asmeninėje erdvėje Mano VMI“,– pasakoja VMI Nepriemokų administravimo departamento direktoriaus pavaduotoja Džiuginta Balčiūnienė, teigdama, kad didžioji dalis įsiskolinimų nesiekia ir 15 eurų, tačiau laiku nesumokėjus už kiekvieną pradelstą dieną yra skaičiuojami delspinigiai, ir skola auga.

VMI ragina gyventojus nedelsti, ir, prisijungus prie Mano VMI (www.vmi.lt/manovmi), pasitikrinti, ar jie neturi mokesčių skolos. Jei gyventojas turi deklaruotų įsiskolinimų už 2015 metus, artimiausiu metu juos turėtų padengti, nes nesulaukusi įmokų VMI bus priversta inicijuoti išieškojimo veiksmus, duodama nurodymą kredito, mokėjimo, elektroninių pinigų įstaigoms nurašyti mokestinės nepriemokos sumas iš asmens sąskaitos.

„Mokesčių inspekcija geranoriškai ragina gyventojus sumokėti pradelstus mokėjimus, nes priverstinis lėšų nurašymas nuo sąskaitų gali sukelti nepatogumų patiems gyventojams“,– teigia Nepriemokų administravimo departamento direktoriaus pavaduotoja, pažymėdama, jog patiriantys laikinų ekonominių sunkumų, dėl kurių negali sumokėti turimų skolų, gyventojai gali kreiptis į artimiausią VMI aptarnavimo skyrių dėl mokestinės paskolos sudarymo ir mokėjimų išdėstymo dalimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.