6 būdai motyvuoti Jūsų darbuotojus

1. Individualus dėmesys

Ilgas darbas toje pačioje pozicijoje, be prošvaisčių tobulėti ar kilti pareigose, gali greitai demotyvuoti net ir didžiausių ambicijų turinčius asmenis.<br>123fr nuotr.
Ilgas darbas toje pačioje pozicijoje, be prošvaisčių tobulėti ar kilti pareigose, gali greitai demotyvuoti net ir didžiausių ambicijų turinčius asmenis.<br>123fr nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2016, 12:04 PM, atnaujinta May 14, 2017, 5:42 PM

1. Individualus dėmesys

Komandinis darbas – tai sklandžios veiklos užtikrinimo garantas. Vis tik dažnai pamirštama, kad ji susideda iš individų. Visiems yra svarbus individualus dėmesys bei įvertinimas už jų, kaip asmenybių, nuopelnus. Gan dažnai galima susidurti su situacijomis, kuomet darbuotojai jaučiasi izoliuoti ar nesuprasti. Skirkite laiko pasikalbėti su kiekvienu atskirai, būtent toks dėmesys jiems gali tapti geriausia motyvacija judėti toliau.

Visada malonu pagirti žmogų už puikius rezultatus, tačiau nepamirškite tų, kuriems ne taip gerai pasisekė. Kad padidintumėte produktyvumą, skirkite jiems asmeniškai dėmesio ir išsiaiškinkite problemas bei trukdžius, stabdančius darbus. Taip parodysite, kad įmonei šie žmonės yra svarbūs ir visuomet esate pasiruošęs padėti.

2. Galimybė kilti karjeros laiptais

Ilgas darbas toje pačioje pozicijoje, be prošvaisčių tobulėti ar kilti pareigose, gali greitai demotyvuoti net ir didžiausių ambicijų turinčius asmenis.

Tačiau jei gebėsite pasiūlyti spartaus „augimo“ galimybes, Jūsų darbuotojai bus pasiryžę veikti geriau ir efektyviau.

Nepamirškite, motyvuoti gali ne tik naujos pareigos, bet ir mokymasis bei atsakomybės suteikimas tiems, kurie gali daryti daugiau.

3. Atitinkamas pavyzdys

Jūs esate tas žmogus, kuris įkūnija įmonės pagrindines vertybes bei darbo etiką, nesvarbu, norite to ar ne. Taigi, jeigu sunkiai dirbate, tačiau visada išliekate pozityviai nusiteikęs, darbo komanda net ir susidūrusi su sudėtingiausiais iššūkiais elgsis taip pat, kaip ir Jūs. Kuomet rodysite pozityvaus ir supratingo žmogaus pavyzdį, visa atmosfera bei patys darbuotojai atitinkamai pasikeis.

Vadovo pavyzdys didelėse organizacijose yra itin svarbus. Jis juk nuolatos bendrauja su kitų padalinių vadovais ir šiems žmonėms perteikia požiūrį į esminius dalykus.

4. Darbo aplinka

Didelį efektą darbuotojų nusiteikimui turi aplinka, kurioje yra dirbama. Tačiau kaip parinkti tinkamiausią aplinką jiems visiems? Vieno atsakymo nėra, nes įmonės pasižymi skirtingu mikroklimatu bei organizacijos kultūra. Tiesiog svarbu stengtis pabėgti nuo nuobodaus biuro stiliaus ir rinktis netradicinius sprendimus. Taip paversite darbo aplinką įdomia bei kūrybiška vieta.

Kai kurios kompanijos atsisakė uždarų biurų tam, kad sukurtų atvirą erdvę ir padėtų labiau susiformuoti komandos dvasiai. Tačiau jei šis sprendimas per daug radikalus, leisite darbo vietą kurti patiems darbuotojams. Pasitelkiant jų mėgstamiausias frazes ar vaizdinę medžiagą, šie žmonės susikurs sau jaukią bei patogią atmosferą.

5. Tinkama komunikacija

Dauguma žmonių stengiasi atskirti asmeninį gyvenimą nuo darbo ir tai yra išties puikus sprendimas. Nesistenkite visus įmonės darbuotojus paversti geriausiais draugais, to tikrai niekuomet nebus. Palikite savo komandai teisę rinktis, kokius santykius su kolegomis jie nori palaikyti. Tiesiog svarbu, kad dirbdami kartu nesijaustų nepatogiai.

Užtikrinkite bent minimalių draugiškų santykių palaikymą rodydami pavyzdį ir draugiškai bendraudami su darbuotojais.

6. Atvirų durų politika

Idealus variantas įmonėje – aplinka, kurioje kiekvienas gali drąsiai reikšti savo mintis net ir bendraujant su vadovu. Tokie santykiai padės užtikrinti pasitikėjimą bei padidins motyvacijos lygį. Kuomet darbuotojai žino, kad visada esate pasiruošęs išklausyti bei patarti, turite daug didesnę tikimybę susilaukti jų pripažinimo. Taip pat, tai turės labai didelį indėlį tolimesniam bendravimui, nes visada žinosite komandos narių ateities planus bei kilusius neaiškumus.

Net ir toks paprastas dalykas kaip atvirų durų politika padės žmonėms jaustis išgirstiems bei labiau vertinamiems.

„Visi mes esame unikalios būtybės, pasižyminčios individualiais poreikiais, tad tik Jūs galite surasti tinkamiausią strategiją, leidžiančią pasiekti kiekvieną jų. Tačiau nepamirškite, jog tam reikės atlikti stebėjimą ir atsirinkti, kas geriausiai tinka ir yra pritaikoma organizacijai“ – teigia verslo konsultantas, nemokamasadresas.lt steigėjas Romualdas Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.