Mokesčių inspektoriai turguje atkapstė tai, ko ir patys nesitikėjo

Kauno apskrities mokesčių inspektorių reidas į prekybos miestelį pribloškė juos pačius.

Dauguma daržovių pardavėjų nebuvo įregistravę individualios veiklos, vadinasi, nemoka ir mokesčių.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Dauguma daržovių pardavėjų nebuvo įregistravę individualios veiklos, vadinasi, nemoka ir mokesčių.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2016, 11:44 AM, atnaujinta May 10, 2017, 4:46 PM

Ankstyvą spalio 14-osios rytą Kauno VMI specialistai kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno AVPK) pareigūnais patikrino prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje įsikūrusius daržovių ir vaisių pardavėjus.

Atlikus 10 operatyvių patikrinimų, VMI inspektoriai nustatė 8 teisės aktų pažeidimų atvejus. Penki iš jų buvo neįregistravę veiklos, kiti neišrašė už prekes sąskaitų faktūrų pirkėjams. Taip pat rasta prekių be įsigijimo dokumentų.

Nuo 6 val. ryto pradėjus patikrinimą, keletas prekeivių, tokiu ankstyvu metu nesitikėjusių sulaukti tikrintojų, pamatę mokesčių specialistus, paliko ir savo prekes, ir automobilius, aiškindami, kad neva šis turtas jiems nepriklauso.

Viską stebėdami iš šalies šie asmenys teigė, kad nežino kieno tai automobiliai bei prekės, ir tik policijos pareigūnų dėka tokie pardavėjai buvo išaiškinti. Paklausti kodėl vykdo prekybą neįregistravę veiklos, kai kurie bandė gintis, jog tai pirmasis kartas, kai jie atsivežė prekių iš Lenkijos tiesiog pabandyti, ar galima tokiu būdu uždirbti.

„Neįprastu laiku atlikus prekeivių patikrinimą, pasitvirtino rizika, jog didmeninę vaisių ir daržovių prekybą vykdantys asmenys nėra įregistravę individualios veiklos.

Patikrinimų metu taip pat nustatyta, kad kai kurie prekeiviai prekiauja daržovių/vaisių dideliais kiekiais t.y. vykdo didmeninę prekybą, turėdami verslo liudijimus, nors verslo liudijimas suteikia teisę vykdyti tik mažmeninę prekybą“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.