Startuoja atsakingą skolinimąsi skatinantis portalas „Nelikskolingas.lt“

Spalio 20 d. oficialiai startuoja naujas Lietuvoje atsakingą skolinimąsi skatinantis portalas „nelikskolingas.lt“. Lankytojai jame susipažins su protingo skolinimosi principais, ras naudingų patarimų, kaip efektyviai tvarkyti savo finansus, gaus asmenines konsultacijas bei sužinos, kaip būtų galima pagelbėti su savo įsipareigojimais nesusitvarkantiems artimiesiems.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2016, 11:36 AM, atnaujinta May 10, 2017, 6:06 AM

Portale vienoje vietoje pateikiama visa reikalingiausia informacija apie vartojimo kreditus: kokioms situacijoms spręsti jie skirti, kokie įsipareigojimai prisiimami sudarant sutartį, kuo skiriasi kreditai ir paskolos.

„Nesusipratimai paprastai kyla dėl informacijos stygiaus. Šia iniciatyva mes visų pirma norime paskatinti atsakingo skolinimosi kultūrą. Vartojimo kreditas gali būti puikia priemone išspręsti nenumatytoms gyvenimo situacijoms. Tačiau trokštamą efektą jis duos tik tuo atveju, jeigu tinkamai įvertinsite padėtį ir įsitikinsite, kad kreditas yra tinkamas sprendimas“, – sako projektą inicijuojančių vartojimo kreditų paslaugą teikiančių „SMScredit.lt“ ir „Vivus.lt“ marketingo vadovė Justina Kindurytė.

Svetainėje pristatomi visi šiuo metu Lietuvos rinkoje veikiantys vartojimo kreditų tiekėjai. Vartotojams suteikiama galimybė čia pat gauti ir asmeninę konsultaciją apie jiems aktualias paslaugas. Portalas kurtas taip, kad vartotojai vienoje vietoje surastų visą aktualią informaciją.

„Mūsų tikslas padėti žmonėms suprasti ar vartotojo kreditas jiems iš viso būtinas. Skolinimasis yra rimtas įsipareigojimas, kurio geriau išvengti. Matome pavyzdžių kaip nekompetetingi draugai ar pažįstami savo patarimais tik prikuria nemalonių situacijų. Konsultuodami žmones mes išsamiai juos supažindinsime su kredito grąžinimo bei pratęsimo taisyklėmis ir terminais“, – teigia „SMScredit.lt“ ir „Vivus.lt“ marketingo vadovė.

J. Kindurytė pripažįsta, kad vienas iš „nelikskolingas.lt“ uždavinių yra ir vartojimo kreditų reputacijos atstatymas.

„Kredito paėmimo procedūra pakankamai greita ir nesudėtinga, todėl kartais pasiima atsakomybės stokojantys žmonės. Mes visada stengiamės paaiškinti, kad skolintis galima tik tuo atveju, jeigu jau esi išmokęs kaip reikia planuoti savo biudžetą“, – aiškina ji.

„SMScredit.lt“ ir „Vivus.lt“ marketingo vadovė sako, kad lengvabūdiškai prisiėmus vartojimo kreditų rizikuojama pakliūti į užburtą ratą, kai nesugebama atiduoti skolų ir bandant suktis iš situacijos skolinamasi dar daugiau. „Nelikskolingas.lt“ bus siekiama suteikti informaciją, padėsiančią tiek tokiems žmonėms, tiek jų artimiesiems.

„Portale rasite ne tik ekspertų patarimus ir įžvalgas apie vartojimo kreditų rinką, bet ir psichologų komentarus, kurie padės, priklausomiems nuo vartojimo kreditų. Taip pat ir jų šeimos nariams, kolegoms, kad šie galėtų laiku identifikuoti pavojaus ženklus. Visi turime suprasti, kad vartojimo kreditai skirti tam, kad padėtų įveikti laikinus sunkumus, o ne kurtų naujus“, – teigia J. Kindurytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.