Mokėjimo kortelės, kurios kasa duobę bankams. Kaskart – vis gilesnę

Orai pabjuro, pasirodė pirmosios snaigės, dangus cepelininis, rudenį atostogauti susiruošę tautiečiai žvilgsnius kreipia į pietus, kur dangus, pasak Adomo Mickevičiaus, „mėlio nuskalautas“.

Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 27, 2016, 11:00 AM, atnaujinta May 10, 2017, 3:04 AM

Tad kelioninius krepšius besikraunantys nori nenori turės pamąstyti ir apie būsimą pinigų keitimą.

Tiems, kas nori sutaupyti laiko ir pasilengvinti gyvenimą, siūlome susipažinti su pažangias technologijas naudojančiomis finansinių paslaugų tarnybomis ir jų siūlomomis mokėjimo kortelėmis, kurios susietos ir valdomos per mobiliąją programėlę išmaniajame telefone arba kompiuteryje.

Parsisiuntę į išmanųjį telefoną mobiliąją programėlę ir gavę atitinkamą mokėjimo kortelę galėsite pasikeisti pinigus naudingiausiomis sąlygomis, daugiau nebekvaršindami galvos ir nesikreipdami į valiutos keityklas.

Vienas neabejotinas pliusas – čia praktiškai nereikia mokėti komisinio mokesčio bankui arba tas mokestis yra gerokai mažesnis. Apie vieną tokią mokėjimo kortelę – „Revolut“ – jau rašyta. Siūlome susipažinti su kitomis mokėjimo kortelėmis ir atitinkamomis programėlėmis, apie kurias informaciją pateikė portalas thebusinesscourier.co.uk.

Mokėjimo kortelė „Revolut“

Finansinės pakraipos startuolis su rusiškomis šaknimis „Revolut“ siūlo „MasterCard“ licencijuotą mokėjimo kortelę su trimis sąskaitomis: svarais sterlingų, eurais ir doleriais. Ja naudojantis galima leisti pinigus užsienyje nemokant bankui komisinio mokesčio ir pačiomis palankiausiomis sąlygomis keitimo kurso požiūriu.

Norint šią kortelę įsigyti reikia įsidiegti mobiliąją programėlę „Revolut“ ir įforminti pristatymą paštu. Jums telieka papildyti kortelę naudojantis programėle (pavyzdžiui, pervesti pinigų iš banko sąskaitos) ir, kai prireiks, ji konvertuos pinigus pagal vadinamąjį tarpbankinį kursą – palankiausią operacijos atlikimo metu. Be to, jeigu suma neviršija 500 svarų sterlingų / 650 eurų / 700 dolerių, konvertuotus pinigus galima nemokamai pasiimti bet kuriame bankomate (imant didesnę sumą teks mokėti 2 proc. komisinių). „Revolut“ konvertuoja 90 pasaulio valiutų.

„Mondo“

„Mondo“ siekia tapti tikrų tikriausiu mobiliuoju banku, su kuriuo bus galima susisiekti tik per programėlę. Bet kol kas siūloma paslauga panaši į „Revolut“ – pinigai be papildomo komisinio mokesčio konvertuojami visame pasaulyje. Jie keičiami pagal „MasterCard“ nustatytą kursą. Pinigus iš „Mondo“ kortelės taip pat galima pasiimti nemokamai bankomate, tik yra nustatyta riba – ne daugiau kaip 250 svarų sterlingų per dieną. Be to, kaip pabrėžė „Business Insider“, tokios kortelės įforminimas gali užtrukti kelias savaites.

„SuperCard“

„SuperCard“ darbo principas yra toks pat, kaip ir konkurenčių „Mondo“ ir „Revolut“, tačiau užsienyje atliekamos operacijos su pinigais nukreipiamos į klientų banko sąskaitas „namuose“, o pinigai konvertuojami pagal „MasterCard“ kursą. Drauge galima sutaupyti nemokant komisinio atlyginimo bankui, kurį paprastai tenka mokėti kredito ir debeto kortelių savininkams. Kaip ir kitomis mokėjimo kortelėmis, „SuperCard“ galima naudotis visame pasaulyje. Tačiau jei norėsite pasiimti grynųjų, teks pamaloninti ir banką 2,29 proc. komispinigiais. Be to, per dieną galėsite paimti ne daugiau kaip 500 svarų sterlingų, o per savaitę – 2000.

„WeSwap“

Pinigų keitimo paslaugų tarnyba – platforma „WeSwap“ suteikia galimybę keistis pinigais tiesiogiai su kitais turistais, kurie pageidauja pirkti jūsų turimos valiutos. Ji siūlo mokėjimo kortelę, kurią galima papildyti naudojantis mobiliąja programėle ir apmokėti pirkinius užsienyje. Tiesa, „WeSwap“ ima 1 proc. komisinį mokestį nuo visų pinigų keitimo operacijų. Be to, šia paslauga kol kas gali naudotis tik turistai iš 10 šalių, o keičiama tik 18 valiutų (Didžiosios Britanijos svarai sterlingų, eurai, JAV, Australijos, Kanados, Honkongo, Naujosios Zelandijos ir Singapūro doleriai, Švedijos, Norvegijos ir Danijos kronos, Šveicarijos frankai, Japonijos jenos, Izraelio šekeliai, Turkijos liros, Vengrijos forintai, Lenkijos zlotai ir Pietų Afrikos randai – Red.).

„TransferWise“

Jeigu jūs jau turite sąskaitą užsienio banke, galite pasinaudoti viena pinigų pervedimo paslauga, kurią teikiančios tarnybos dabar aktyviai konkuruoja su tradiciniais bankais. Žinomiausia iš jų – estų startuolis „TransferWise“. Pinigus galima pervesti iš vienos šalies į kitą internetu ir taip sutaupyti iki 90 proc. bankui mokamų komisinių. Pavyzdžiui, jų komisiniai už svarų konvertavimą į eurus yra tik 0,5 procento.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.