Suskaičiavo, kokie filmai kino teatruose krauna didžiausią pelną

„ACME Film“ skelbia, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino teatruose gautos pajamos, už bendrovės atstovaujamų filmų peržiūrą (angl. Box office), šiais metais jau siekia 7 milijonus eurų. Pagrindinės priežastys, lėmusios rekordinį pokytį, yra augantis įvežamų filmų skaičius, gerėjanti filmų kokybė, vaizdo ir sukeliamų įspūdžių prasme, bei didėjantis kino teatrų lankytojų skaičius.

Pasak Artūro Paleko, pajamų augimo priežastis yra didėjantis „ACME Film“ pristatomų filmų skaičius.
Pasak Artūro Paleko, pajamų augimo priežastis yra didėjantis „ACME Film“ pristatomų filmų skaičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2016, 10:34 AM, atnaujinta Apr 16, 2017, 7:33 PM

Anot UAB „ACME Film“ direktoriaus Artūro Paleko, per 11 šių metų mėnesių iš kino teatrų Baltijos šalyse gautos pajamos, už atstovaujamų filmų peržiūras, ūgtelėjo daugiau nei 27 proc. lyginant su 2015 m., kai pajamos už filmų peržiūras siekė 5,5 mln. eurų.

„Manome, kad pajamų augimą lėmė tai, kad mūsų atstovaujami filmai į kino sales pritraukia vis daugiau žiūrovų, taip pat keičiasi ir patys filmai. Vis daugiau jų kuriama pasitelkiant naujausius kompiuterinės grafikos elementus, apgalvojant kiekvieną garsą ir visa tai daroma vien tam, kad filmai būtų kuo įtaigesni, sukeliantys daugiau emocijų žiūrovams“, – sakė „ACME Film“ direktorius Artūras Palekas.

Jis taip pat paminėjo, kad per 17 veiklos metų „ACME Film“ komanda išlavino skonį ir iš daugybės rinkoje pasirodančių filmų geba parinkti tuos, kurie sudomins Baltijos šalių žiūrovus. Kalbėdamas apie populiariausių filmų žanrus, „ACME Film“ direktorius teigė, kad žanrai labai skiriasi, priklausomai nuo šalies.

„Pavyzdžiui, latviai nežiūri siaubo filmų, estai ypač mėgsta meninius filmus, o tarp lietuvių populiariausios lengvo žanro komedijos. Dar viena įdomi tendencija – nors Estijoje žmonių populiacija mažesnė nei Lietuvoje, tačiau į kino teatrus žiūrovų ateina beveik tiek pat“, – įžvalgomis dalijosi Artūras Palekas. Jis pabrėžė, kad skirtingų Baltijos šalių žiūrovų skonis ir filmų pasirinkimo kriterijai per 17 veiklos metų vis dar sugeba nustebinti.

Pasak Artūro Paleko, kita pajamų augimo priežastis yra didėjantis „ACME Film“ pristatomų filmų skaičius.

„Praėjusiais metais Lietuvoje parodėme 59 filmus, o šiemet jau išleidome 64. Iki metų pabaigos mūsų šalyje planuojame parodyti dar maždaug 6 naujus filmus“, – artimiausius planus pristatė „ACME Film“ direktorius.

Anot jo, Lietuvoje šiemet geriausiai tarp Baltijos šalių pasirodė filmas „Pjūklo ketera“, kuriam prognozuojami aukšti vertinimai ir nominacijos. „Su nekantrumu laukiame, kaip pasirodys dar vienas filmas, kuriam kritikai prognozuoja aukščiausius vertinimus ir nominacijas, tai – „Kalifornijos svajos (angl. LA LA LAND)“, – sakė Artūras Palekas.

Paprašytas pasidalyti kitų metų verslo planais, „ACME Film“ direktorius įvardijo, jog „ACME Film“ komanda stengsis plėsti filmų spektrą ir išlaikyti šiuo metu pasiektą verslo tempą visose Baltijos šalyse.

UAB „ACME Film“ priklauso „ACME Grupei“. Bendrovė yra viena iš didžiausių filmų platintojų Baltijos šalyse, kuri ne vienerius metus atstovauja žinomoms Holivudo kino studijoms: „Warner Bros.“, „Sony Pictures“, „Lionsgate/Summit Entertainment“ ir daugeliui kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.