Lietuvoje darbą pradėjo didžiausia Latvijos nebankinio kreditavimo įmonė

Lietuvoje darbą pradėjo didžiausia Latvijos nebankinio hipotekinio kreditavimo įmonė AB „West Kredit“, siūlanti visą kreditavimo paslaugų spektrą tiek privatiems, tiek verslo klientams. Pradėti veiklą Lietuvoje bendrovė nusprendė įvertinusi rinkos perspektyvą naujoms finansinėms paslaugoms. Į Lietuvos filialo sukūrimą AB „West Kredit“ investavo apie 100 000 eurų.

10 tūkst. eurų klebonas netyčia paliko degalinės tualete.<br>AFP/Scanpix nuotr.
10 tūkst. eurų klebonas netyčia paliko degalinės tualete.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-12 11:26, atnaujinta 2018-02-09 23:09

Lietuvos filialas – pirmasis AB „West Kredit“ filialas užsienyje. Nebankinis hipotekinis kreditorius „West Kredit“ Latvijos rinkoje dirba jau daugiau kaip 20 metų – ši bendrovė faktiškai sukūrė ir nuo pačių pradmenų vystė šią verslo sritį kaimyninėje valstybėje.

„West Kredit“ Lietuvos privatiems ir verslo klientams užtikrins visą kreditavimo paslaugų spektrą ir teiks paskolas, įkeičiant nekilnojamąjį turtą. Taip pat AB „West Kredit“ padės užtikrinti finansavimą toms klientų grupėms, kurios neretai susiduria su sunkumais norėdamos gauti finansavimą iš bankų – tai mažos ir vidutinio dydžio įmonės, žemės ūkio srityje dirbantys maži ir vidutinio dydžio ūkiai.

Pasak AB „West Kredit“ valdybos nario Artūro Silantjevo (Artūrs Silantjevs), Lietuvos rinka yra perspektyvi, ir įmonė joje mato vietos savo paslaugoms.

„Esame įsitikinę, kad „West Kredit“ veiklos modelis, leidęs mums Latvijoje užimti lyderio padėtį, turi eksporto galimybių, tad išsamiai išanalizavę kaimyninių šalių rinkas, nusprendėme pirmiausia žengti Lietuvos kryptimi. Plėtros galimybes mes įžvelgiame būtent Lietuvoje – vystosi šalies ekonomika, aktyviai vyksta statybos privačiame ir verslo sektoriuje. Nors čia konkurencija yra daug intensyvesnė nei Latvijoje, ir padėtis, pavyzdžiui, nekilnojamojo turto srityje, yra geresnė nei Latvijoje, mūsų vertinimu, Lietuva yra atvira naujoms finansinėms paslaugoms“, – sakė A. Silantjevas.

Jo įsitikinimu, „West Kredit“ savo veikla sugebės sklandžiai įsilieti į Lietuvos kreditavimo rinką teikdama šalies gyventojams kokybiškas, patogias ir naudingas kreditavimo paslaugas.

„Mūsų įmonės paslaugos pasižymi paprastumu ir patogumu – tai asmeninis požiūris į klientą, sugebėjimas be biurokratinių kliūčių ir labai operatyviai priimti sprendimus dėl paskolos suteikimo. Mes siūlome labai platų sprendimų spektrą, kad kuo geriau patenkintumėme klientų poreikius – teikiame paslaugas nekilnojamajam turtui įsigyti, ūkinei veiklai pradėti ir kitiems tikslams. Be to, vis aktualesnis tampa perkreditavimas. Matome, kad Lietuvoje mūsų paslaugos gali turėti paklausą“, – sakė A. Silantjevas.

Pernai AB „West Kredit“ Latvijoje suteikė paskolų už daugiau nei 10 milijonų eurų. Ir šiais metais įmonės veiklos ir paslaugų asortimento plėtrai AB „West Kredit“ pritraukė daugiau kaip 24 milijonus eurų papildomo finansavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.