Sveikatos apsaugos ministras pasakė, kaip pritraukti daugiau lėšų

Seimui pristatytas patobulintas

Aurelijus Veryga pakartojo, kad siekiant pritraukti daugiau lėšų, ateityje gali būti įvedamas papildomas savanoriškas sveikatos draudimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga pakartojo, kad siekiant pritraukti daugiau lėšų, ateityje gali būti įvedamas papildomas savanoriškas sveikatos draudimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 3:07 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:13 PM

Pristatydamas PSDF biudžeto projektą, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pakartojo, kad siekiant pritraukti daugiau lėšų, ateityje gali būti įvedamas papildomas savanoriškas sveikatos draudimas.

„...kuris leistų įlieti lėšų į sistemą. Tam, kad galėtume tai padaryti, mes turėtume apsibrėžti papildomo savanoriško draudimo objektą ir pasakyti aiškiai, ką už šituos pinigus, kuriuos mes visi sumokam, valstybė gali leisti apmokėti, kas yra kokių nors papildomų kitų įmokų ir draudimų klausimas“, – Seime sakė A.Veryga.

Ankstesnės Vyriausybės parengtą dokumentą naujasis Seimas buvo grąžinęs tobulinti.

Kitais metais numatoma į PSDF biudžetą gauti 1,574 mlrd. eurų pajamų ir tiek pat išlaidų – 9,5 proc., arba 136,8 mln. eurų daugiau nei numatoma šiemet.

Prognozuojama, kad 2017 metais PSDF pajamas sudarys: privalomojo sveikatos draudimo įmokos – beveik 1,091 mlrd. eurų, valstybės biudžeto įmokos ir asignavimai – 464,5 mln. eurų, savanoriškos asmenų įmokos – apie 2 mln. eurų, išieškomos ar grąžinamos lėšos už Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetui padarytą žalą – beveik 2,4 mln. eurų. Lėšos, grąžintinos pagal gydymo prieinamumo gerinimo ir rizikos pasidalijimo sutartis, sudarytų 13 mln. eurų.

Pagrindinę PSDF biudžeto išlaidų dalį, t. y. daugiau nei 70 proc. visų išlaidų, sudarytų lėšos sveikatos priežiūros paslaugų išlaidoms apmokėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.