Pirkėjai kyla į kovą – vėl planuojamas prekybos centrų boikotas

Regis, gegužės mėnesį nemažai triukšmo sukėlęs didžiųjų prekybos centrų boikotas galbūt pasikartos dar kartą. Socialiniame tinkle „Facebook“ žmonės aktyviai dalijasi raginimais prisidėti prie boikoto ir dar kartą prekybos centrams parodyti, kad kainos parduotuvėse yra gerokai per didelės.

Regis, gegužės mėnesį nemažai triukšmo sukėlęs didžiųjų prekybos centrų boikotas galbūt pasikartos dar kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
Regis, gegužės mėnesį nemažai triukšmo sukėlęs didžiųjų prekybos centrų boikotas galbūt pasikartos dar kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 11:35 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:38 PM

Ir palaiko, ir burba

„Boikotas suorganizuotas! Jeigu dalyvausite jame, dalijamės įrašu ir spaudžiam „Patinka“, ir artimiausiu metu sužinosite boikoto datą! Parodykime, kad esame vieningi“, – rašoma viename feisbuko profilių.

Toks įrašas sulaukė nemažo žmonių palaikymo. Per keletą dienų juo pasidalino kiek daugiau nei 3,5 tūkst., o  mygtuką „Patinka“ paspaudė beveik 2 tūkst. žmonių.

Komentaruose žmonės drąsiai reiškė savo nuomonę apie gegužės mėnesį vykusį boikotą, nors jis sulaukė nemažai ir neigiamų vertinimų.

„Bent jau man tai nesuprantami tokie dalykai kaip boikotai. Na, nepirkit tų prekių, kurios brangios, pirkite pigesnes. Ir apskritai verčiau rinkitės prie Seimo rūmų, negu skelbkite savo tuos kvailus boikotus parduotuvės tinklams'“, – komentavo Artūras.

„Prie Seimo boikotą reikia skelbti, o ne prekybos centrams. Jei žmonės susivienytų, seniai Seimas susimastytų, o dabar visi tik pašnekėti sugeba, daugiau nieko. Jei gimnazijos mokiniai sugebėjo susivienyti, tai kodėl piliečiai to negali?

Tik nuo Seimo viskas priklauso čia, o ne „Maxima“ valdo Lietuvą. Atsipeikėkit. Jei taip ir toliau, tai uždraus net ir kvėpuoti arba kvėpavimo mokesčius uždės“, – socialiniame tinkle rašė Kotryna.

„Kol pas mus kainos bus kaip Vokietijoje, o atlyginimai – mažiausi Europoje, tol vyksime į Lenkija, štai jums ir boikotas“, – savo nuomonę išsakė Džiulijeta.

„Į Lenkiją lėksime“, – rašė Milda.

Tiesa, kada tiksliai boikotas galėtų vykti ir kas jį organizuoja, kol kas dar nežinoma.

Gali ir nepavykti?

Gegužės mėnesį vykusios akcijos „Neikim į parduotuves 3 dienas“ organizatorius ir iniciatorius Karolis Ramoška teigė manantis, kad antrą kartą tokia akcija gali ir nepavykti.

„Žmonės neprisijungtų ir jau tokio susidomėjimo iš valdžios nebūtų. Kaip matote, išsirinkome valdžią, kuri siekia tik savo tikslų, o žmones po rinkimų iškart pamiršo. Jie laikosi savo sukurtų planų ir ignoruoja piliečius“, – apie organizuojamo boikoto sėkmę kalbėjo K.Ramoška.

Vis dėlto jeigu toks boikotas vyktų, K.Ramoška pirmiausia turėtų gerai apsvarstyti, ar prisidėtų prie neinančių į parduotuves.

„Jeigu su manimi susisiektų organizatoriai, manau, įvertinęs jų tikslus galėčiau tai svarstyti. Kaip žinoma, vyksta daug įvairių rinkodaros žaidimų kuriant renginius socialiniuose tinkluose. Todėl reikia visa tai įvertinti ir išsiaiškinti, ar kas nors tuo nesiekia naudos sau. Jei viskas vyktų skaidriai – aš tikrai prisidėčiau“, – sakė K.Ramoška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.