Naujuosius metus Birštone švęsiančių lietuvių kainos negąsdina

Jis pastebėjo, kad vokiečiai linkę Birštone praleisti 2–3 savaites.

SPA „Vytautas Mineral“ duris atvėrė prieš mėnesį.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
SPA „Vytautas Mineral“ duris atvėrė prieš mėnesį.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Dec 26, 2016, 12:46 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:46 PM

„Pastebime tendenciją – lietuviai jau išlaidauja. Pirmiausia žiūri, kokių paslaugų gali gauti, tik po to domisi kaina“, – teigė SPA centro „Karališkoji rezidencija“ direktorius Rimantas Šimkevičius.

Klientų šiam centrui netrūksta, nors šiemet siūlomos paslaugos yra 15–20 proc. brangesnės nei praėjusiais metais.

„Pernai per Naujųjų naktį vienas svečias vidutiniškai išleido 111 eurų. Šventiniam vakarui restorane jau parduotos visos vietos. Kadangi yra didelis poreikis, atvėrėme papildomas erdves, galės švęsti 150 žmonių“, – sakė R.Šimkevičius.

Direktorius pastebėjo, jog Naujųjų metų sutiktuvėms restorane, kuriame vyks programa ir įvairios pramogos, šiemet įdomiai rezervuotos vietos – vien lietuviai ir du rusai. Pastarųjų šis faktas neatbaidė.

O nuo 1968-ųjų veikiančioje sanatorijoje „Versmė“ atvirkščiai – naujametės nakties šventėje 90 proc. svečių bus rusakalbiai.

„Tai rusakalbiai klientai iš Vokietijos. Šventinis vakaras vyks rusų kalba, skambės rusiška muzika – taikomės prie klientų.

Jie nėra įnoringi. Dauguma netgi nėra turtingi, gyvena Vokietijoje iš pašalpų ir iš jų susitaupo poilsiui Birštone. Poilsį mūsų mieste atranda vis daugiau Vokietijos gyventojų.

Šių metų šventinis vakaras „Versmėje“ kainuos 45 eurus“, – pasakojo sanatorijos direktoriaus pavaduotojas Dalius Skindaras.

Jis pastebėjo, kad vokiečiai linkę Birštone praleisti 2–3 savaites.

„Lietuviai sau gali leisti penkias dienas“, – teigė D.Skindaras.

Vasarą „Versmė“, be lietuvių, dažniausiai sulaukia klientų iš Lenkijos, Izraelio, iš Rusijos po sankcijų ir rublio krizės atvyksta tik vienas kitas svečias.

Įspūdingas Naujųjų sutiktuves savo svečiams žada ir vos prieš mėnesį duris atvėręs kompleksas „Vytautas Mineral SPA“. Jo 164-iuose kambariuose gali ilsėtis 320 svečių.

Pardavimų vadovė Monika Miečkovska pasakojo, kad restorane kol kas yra 30 laisvų vietų, tačiau susidomėjimas didelis. Savaitgaliais visi kambariai būna užimti.

Nakvynė ir šventinė programa vienam asmeniui kainuoja 150 eurų. Be nakvynės – 180 eurų.

M.Miečkovskos teigimu, jų klientas – vidutinių bei didesnių pajamų 30-metis ir vyresnis lietuvis.

„Vytautas Mineral SPA“ naujametę programą rengia ir suaugusiesiems, ir vaikams, nes šį kompleksą jau pamėgo šeimos.

Sanatorijos „Eglė“ Birštone pardavimų vadovė Viltė Liaugodienė pasakojo, kad iš 400 vietų šventėms rezervuota jau 320: „Panašus aktyvumas kaip ir pernai. Nakvynė ir naujametė programa vienam asmeniui kainuoja 85 eurus.“

Dauguma „Eglės“ klientų yra lietuviai, trečdalį sudaro svečiai iš Vokietijos ir Rusijos.

„Šiemet mūsų svečiai yra linkę išleisti daugiau pinigų. Šiek tiek padidėjo gydymosi kaina, nes siūlome daugiau paslaugų. Kitais metais kainos nekils“, – teigė V.Liaugodienė.

Birštono sanatorijų ir SPA centrų darbuotojai džiaugiasi, jog vis daugiau lietuvių nori ilsėtis ir gauti sveikatinimo paslaugų, šiems dalykams skiria nemažai pinigų.

Yra, ko gero, tik viena problema: naujesniuose sveikatinimo centruose labai trūksta darbuotojų.

Birštone nedaug gyventojų, todėl sanatorijų ir SPA vadovai darbuotojų dairosi ne tik gretimuose, bet ir atokesniuose rajonuose.

Komplekse „Vytautas Mineral“ šiuo metu dirba 130 darbuotojų. Pardavimų vadovė M.Miečkovska teigė, kad mielai priimtų dar 100: „Mokame ne minimalią algą, apmokame viršvalandžius, už darbą per šventes. Labiausiai trūksta padavėjų ir kambarinių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.