Medikų šventinis vakaras supykdė kolegas: „Kiek kainavo ši puota?“

Medikų elitas už mokesčių mokėtojų pinigus surengė sau prabangų kalėdinį vakarėlį viename sostinės viešbučių – tokią žinią laišku redakcijai atsiuntę lrytas.lt skaitytojai teigė, kad „toks vakarėlis prilygo puotai, nes elitiniai medicinos biurokratai ir išrinktieji medikai mėgavosi ir prašmatniais valgiais, ir gėrimais, ir vakaro programa“, – rašoma laiške.

Medikų šventinis vakaras papiktino kolegas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Medikų šventinis vakaras papiktino kolegas.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 11:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:13 PM

Jo autorius papiktino tai, kad Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos 20-metis buvo surengtas neva švaistant mokesčių mokėtojų pinigus ir išsiskyrė prabanga.

Laiškas taip pat buvo adresuotas prezidentei Daliai Grybauskaitei, premjerui Sauliui Skverneliui bei Seimo nariui Ramūnui Karbauskiui.

Jį pasirašė „paprasti medicinos darbuotojai“ ir įvardijo tokio anonimiškumo priežastis: „Deja, rašto nepasirašome, nes nesame elitinio biurokratinio-medicininio luomo atstovai ir žinome, koks „socialinis teisingumas“ mūsų laukia iš p. N.Ribokienės, kuri garsėja savo parodomosiomis-baudžiamosiomis akcijomis paprastiems medicinos darbuotojams ar įstaigoms, kurie nepatenka į išrinktųjų ar „susimokančiųjų už paslaugas“ sąrašą.“

Prie laiško buvo pridėta ir atspausdinta nuotrauka, kurioje užfiksuota pora renginio svečių ir stalo kortelės, ant kurių – vienos medicinos įstaigos vadovės ir Sveikatos apsaugos ministerijos vieno iš departamentų vadovės pavardės.

Direktorė: „20-metį pasitikome gerais darbais“

Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos direktorė Nora Ribokienė teigė, kad tarnybos 20-mečio minėjimui buvo ruošiamasi visus metus. „Akreditavimo tarnyba 20-metį pasitiko ne tik dalykiškai išgryninusi savo prioritetus, bet ir kitaip žiūrėdama į pacientų saugą, matydama ne tik raštą ar dokumentą, bet ir žmogaus prašymą, skausmą, slypinti už vieno ar kito dokumento. Biurokratinį stilių keitėme į bendradarbiavimo ir supratimo, tad pavyko įnešti džiuginančių pokyčių.“ 

Tarnybos vadovės teigimu, minėtas renginys ir buvo skirtas visiems šiems pokyčiams pristatyti. „Visus metus, žinodami, kad laukia šis renginys, darėme pilietiškus darbus visuomenei. Iš viso tokių darbų buvo dvidešimt. Paminėsiu tik kelis – sodinome miškus, sausinome orchidėjų pelkes, ėjome į senelių globos ir kūdikių globos namus“, – veiklą vardijo N.Ribokienė.

Atvyko 90 svečių

Direktorės teigimu, tarnybos 20-mečio minėjime, kuris vyko viešbutyje „Holiday Inn“ Vilniuje, dalyvavo apie 90 žmonių. 55 iš jų sudarė Akreditavimo tarnybos darbuotojai ir kiti kviestiniai svečiai.

„Pakvietėme ir buvusius tarnybos vadovus, renginyje taip pat dalyvavo eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, buvo kviestas ministras Aurelijus Veryga, bet jis neatvyko, nes turėjo dalyvauti skubiame biudžeto svarstyme Seime“, – kalbėjo N.Ribokienė.

Anot pašnekovės, renginio metu penkioms įstaigoms buvo įteikti akreditavimo pažymėjimai. „Renginį vedė patys tarnybos darbuotojai. Daug darbo įdėjome rengdami stendus ir dalomąją medžiagą. Patys maketavome ir spausdinome lankstinukus, kurie naudingi pacientams ir medicinos įstaigoms, juose suprantama kalba pasakyta, ko reikia, kad įstaiga gautų licenciją, ar ką reikia žinoti pas gydytoją atvykusiam pacientui“, – kalbėjo N.Ribokienė.

Tikina, kad organizavo taupiai

Tarnybos vadovė teigė, kad rengiant 20-metį buvo kruopščiai stengtasi taupyti: „Renginio metu buvo perskaityti keturi pranešimai, o pabaigoje buvo koncertinė dalis. Pusę valandos mums koncertavo profesorė Irena Milkevičiūtė ir jos buvę bei esami studentai. Šis pasirodymas buvo dovana tarnybai. Tiesą sakant, ieškojome renginiui salės ministerijoje ir pavaldžiose įstaigose, bet kadangi tokios ministerija neturi, teko ieškoti kitos išeities. Nereikėjo skelbti konkurso, apklausos būdu radome vietą: pasinaudojome tik minimaliais viešbučio patarnavimais, tilpome į minimalią sąmatą.“

N.Ribokienė pripažino, kad didžioji pasiruošimo darbų dalis užgulė tarnybos darbuotojų pečius, o bendra renginio sąmata nesiekė trijų tūkst. eurų. „Mokėjome už galimybę naudotis sale ir už gana kuklius užkandžius, kurių buvo tiek, kiek reikalauja mandagumas“, – sakė pašnekovė.

Laiškas N.Ribokienės nenustebino

Tarnybos vadovės visai nenustebino redakcijos gautame laiške dėstomi argumentai. Ji tikino, kad tai ne pirmas atvejis, kai ji girdinti panašius teiginius. „Tai buvo mūsų 20-mečio konferencija. Mūsų renginio formatas – susėdimas prie apvalių stalų – padėjo sukurti šiltą ir draugišką atmosferą, renginiui skirta minimali suma, nebuvo jokio lėšų švaistymo. Atpažįstu laiško autoriaus braižą ir veikiausiai žinau, kas jis“, – kalbėjo N.Ribokienė.

Ji teigė, kad laiško autorius veikiausiai dirba nedidelėje gydymo įstaigoje, kurioje pagal ligonių kasų ir pacientų pateiktą informaciją buvo atlikti patikrinimai. „Šis medikas vadovauja dviem skyriams, dirba gydytoju praktiku ir dar vienoje ligoninėje tuo pat metu. Buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, ir šis atvejis žinomas Darbo inspekcijai, tad tokie veiksmai nestebina“, – kalbėjo tarnybos vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.