Suomių eksperimentas – apdalins pinigais bedarbius ir lauks, kas bus

Suomijos vyriausybė pradeda

Manoma, kad iš valstybės pinigų gavę suomiai susiras darbą greičiau, nei tie, kurie gauna įprastas pašalpas.<br>AFP nuotr.
Manoma, kad iš valstybės pinigų gavę suomiai susiras darbą greičiau, nei tie, kurie gauna įprastas pašalpas.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

Jan 2, 2017, 10:04 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:51 PM

Nuo sausio 1 d. kai kuriems bedarbiams bus užtikrintos garantuotos minimalios pajamos iš valstybės iždo – be jokių konkrečių iškeltų sąlygų.

Apie du tūkstančius bedarbių gaus beveik 600 JAV dolerių per mėnesį savo poreikiams patenkinti. Maža to, iš jų nebus reikalaujama įrodyti, kad jie aktyviai ieškosi darbo.

Šiuo eksperimentu siekiama nustatyti, ar šie žmonės suras darbą greičiau nei tie, kurie gauna įprastas bedarbio pašalpas.

Tokio eksperimento kritikai tvirtina, kad valstybei tokios priemonės, jeigu bus taikomos visiems Suomijos gyventojams, daug kainuos, be to, didelė pinigų iš iždo dalis gali patekti į kišenes tų žmonių, kurie gali savarankiškai apsirūpinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.