Europoje prasidėjo išpardavimų vajus: sužinokite, kur geriausia apsipirkti

Kur Europoje ir pasaulyje galima pigiai apsipirkti šventiniu laikotarpiu? Pasižvalgykime po pasaulio parduotuves kartu su portalo „gazeta.ru“ žurnaliste Irina Vlasova.

Pasižvalgykite po pasaulio parduotuves per didįjį išpardavimų sezoną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasižvalgykite po pasaulio parduotuves per didįjį išpardavimų sezoną.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 9:10 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:38 PM

Vokietija

Anksčiausiai kainos pradeda kristi Vokietijoje. Pradedant kabinti naujametes dekoracijas Vokietijos gatvėse iškabinamos ir iškabos su užrašu „SALE“ („išpardavimas“). Iki Naujųjų metų didelių nuolidų nebūna, bet pirmąjį sausio pirmadienį startuoja „Winterschlussverkauf“ – dviejų savaičių trukmės žemiausių kainų laikotarpis.

Labai nukainojus parduodama visokiausia naujametė atributika, mugėse pilstomas paskutinis „der Glühwein“ (karštas cukrumi pasaldintas ir prieskoniais pagardintas raudonojo vyno gėrimas. – Red.) ir dalinami likę sausainiai su imbieru.

Jeigu jūs seniai planuojate pirkti kokį vertingą daiktą, tai geriau palaukite kaip tik iki šio meto. Labai nebrangiai galima nusipirkti drabužių, avalynės, kosmetikos, o taip pat aukštos kokybės ir patikimos vokiškos technikos, rašo autorė.

Švedija

Švedijoje žiemos išpardavimai prasideda iškart po katalikų Kalėdų ir tęsiasi iki vasario vidurio. Į Stokholmą suvažiuoja pulkai turistų ir gyventojų iš provincijos, kurie perpildo visokiausius turgus ir prekybos centrus. Šiuo laikotarpiu ne tik sunku susigaudyti tokioje didelėje įvairiausių akcijų gausoje, bet ir susiorientuoti prekybos centre, todėl dažnai turistams pasiūloma konsultanto apsipirkimo klausimais paslauga. Už patrauklią kainą galima įsigyti visokių prekių: nuolaidos didėja laipsniškai, pasiekdamos 50–70 procentų. Geriausių pasiūlymų galima rasti prekybos taškuose „Barkarby“ ir „Gekas“.

Švedijoje plačiai paplitusios parduotuvės ir sendaikčių turgūs, kur galima įsigyti populiaraus skandinaviško stiliaus interjero elementų.

Jeigu jūs mėgstate lakonišką elegantišką dizainą – vykite ten. Skandinaviškas stilius – nebūtinai. Išskirtinių daiktų paieškoti verta nuvykti į Ostermalmės rajoną, garsų parduotuvių gausa. Čia jūs rasite antikvarinių baldų ir šiuolaikinio dizaino daiktų.

Ir dar švedai pataria pirkti vietinės kosmetikos, pagamintos iš natūralių produktų. Švedijoje galima rasti daugybę parduotuvių ir krautuvėlių, kurios prekiauja vegetarišku maistu, drabužiais, pagamintais iš natūralių audinių, batais, kurių padai pagaminti iš perdirbtų medžiagų, natūralia kosmetika ir kitomis ekologiškomis prekėmis.

Suomija

Oficialiai žiemos išpardavimai prasideda gruodžio 27 dieną. Ieškokite vitrinose užrašo „ale“ arba „alennus“, kuris reiškia „sezoninis išpardavimas“. Tačiau reikia nepamiršti: neįtikėtinos 70–80 proc. nuolaidos, kurios dažnai skelbiamos parduotuvėse, turi mažai ką bendra su tikrove – iš tikrųjų jos būna ne didesnės kaip 25–35 procentai.

Didesnes nei 50 proc. nuolaidas galima aptikti tik sausio mėnesį, tačiau iki šio laiko parduotuvių asortimentas jau būna skurdesnis.

Jeigu jūs planuojate pirkti drabužių ir žiemos sporto inventoriaus ar ekipuotės, nepamirškite, kad jų kaina tiesiogiai priklauso nuo oro sąlygų: kuo labiau atšyla (kaip šiais metais), tuo didesnės nuolaidos. Dažnai būna akcijų, kur trečią arba ketvirtą daiktą pirkėjas gauna nemokamai, tačiau tokius pasiūlymus būna sunku pastebėti, todėl verta atidžiau žvalgytis į vitrinas ir vartyti kainininkus, pataria autorė.

Didžioji Britanija

Daugeliui išpardavimai asocijuojasi su makalyne ir netvarka, tačiau santūrūs britai laužo šį stereotipą. Kalėdų naktį prasideda išpardavimai internete, o iš ryto – parduotuvėse, prie kurių dažnai išsirikiuoja eilės dar prieš atidarymą.

Per pirmąsias dvi savaites nuolaidos vidutiniškai būna 20–30 proc., tačiau tai nepykdo ir neglumina išsirengusių apsipirkti britų.

Nuolaidų laikotarpis baigiasi lygiai po mėnesio, tai yra sausio 26 dieną, ir iki to laiko jos pasiekia 75 procentus. Labiausiai apsimoka šiuo laikotarpiu pirkti drabužių ir kosmetikos iš masinės rinkos asortimento (žemų kainų parduotuvėse) bei iš mados beišeinančių daiktų, tačiau kompanijos – garsiųjų pasaulio prabangos prekių ženklų savininkės – dažnai taip pat pradžiugina pirkėjus puikiais pasiūlymais ir paskelbia nemažas nuolaidas pasibaigusio sezono kolekcijoms.

Kanada

Kanadoje priimta organizuoti išpardavimus gruodį, tad iki sausio nuolaidų sezonas baigiasi. Bet užtat prasideda laikas, kai turistas gali susipažinti su įdomiomis kanadietiškomis žiemos tradicijomis. Pavyzdžiui, su „garažiniais išpardavimais“, kuriuos žmonės organizuoja tiesiog gyvenamųjų namų kiemuose. Tai „Fleamarket“ („Blusturgis“) – taip Kanadoje vadinami savotiški sendaikčių turgūs, kuriuose gyventojai siūlo savo prekes.

Čia galima nusipirkti įdomių suvenyrų ir daiktų už mažą kainą.

O prekybos centre „Bayview Village“ Toronte organizuojami išpardavimai tiesiog koridoriuose. Nuolaidos būna gana didelės: nuo 20 iki 70 procentų. Tokios akcijos rengiamos siekiant atsikratyti užsigulėjusių prekių. Kai kuriuose prekybos centruose surengiamas vienos kurios nors prekės išpardavimas: pavyzdžiui, šiandien nuolaida taikoma visų rūšių makaronams, o rytoj – konservams. Nori nenori, bet žiemai apsirūpinsi ir vienais, ir kitais, baigia savo straipsnį I.Vlasova portale „gazeta.ru“.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.