Nuolat stringantis VMI pirkinys sudomino Viešųjų pirkimų tarnybą: atliks tyrimą

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) vertins, kaip vykdoma 3,4 mln. eurų vertės viešojo pirkimo sutartis tarp Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir bendrovės „Atea“ dėl išmaniosios mokesčių administravimo sistemos (i.MAS) elektroninių sąskaitų faktūrų (i SAF) ir važtaraščių (i.VAZ) posistemių sukūrimo ir įdiegimo paslaugų, rašoma tarnybos išplatintame pranešime.

Vartotojų nusiskundimai bei žiniasklaidoje ne kartą pasirodžiusi informacija apie stringančias iMAS posistemes VPT sukėlė abejonių dėl tinkamo sutarties vykdymo.<br>D.Umbraso nuotr.
Vartotojų nusiskundimai bei žiniasklaidoje ne kartą pasirodžiusi informacija apie stringančias iMAS posistemes VPT sukėlė abejonių dėl tinkamo sutarties vykdymo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 2:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:41 PM

Sutartis tarp VMI ir ir „Atea“ pasirašyta praėjusiais metais po antrą kartą skelbto viešojo pirkimo – pirmasis VMI bandymas nusipirkti iMAS sąskaitų faktūrų ir važtaraščių deklaravimo posistemes turėjo būti nutrauktas dėl rastų pažeidimų.

VPT tuomet nustatė, jog skelbiant pirkimą buvo pažeisti sąžiningos konkurencijos, tiekėjų lygiateisiškumo ir skaidrumo principai. Antrą kartą skelbiant pirkimą VPT vertino pirkimo procedūrą ir leido jį tęsti bei pasirašyti sutartį su tiekėju.

Tačiau vartotojų nusiskundimai bei žiniasklaidoje ne kartą pasirodžiusi informacija apie stringančias iMAS posistemes VPT sukėlė abejonių dėl tinkamo sutarties vykdymo.

„Informacinių technologijų pirkimai yra vieni rizikingiausių – tiek dėl specifikos sudėtingumo, tiek dėl didelės jų vertės. Iš savo vertinimo praktikos matome, jog ypač IT srities pirkimuose daug pažeidimų padaroma jau vykdant sutartį: diegimas vėluoja, įdiegiami ne visi arba ne tie funkcionalumai, nesilaikoma sutarty kitų numatytų sąlygų, – sako VPT direktorė Diana Vilytė. Pasak jos, užsakovas – VMI – privalo užtikrinti, kad milijonus mokesčių mokėtojų pinigų kainavusi sistema tarnaus nepriekaištingai ir nepareikalaus papildomų investicijų tam, kad veiktų sklandžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.