Neįtikėtinas kainų eksperimentas „Vyšnioje“: nuo alaus iki kepsnio – viskas po eurą

Visi patiekalai ir gėrimai sunkiaatlečio Ramūno Vyšniausko kavinėje „Vyšnia“ nuo šio ketvirtadienio kainuos po vieną eurą.

R,Vyšniauskas mano, kad į jo kavinę užsuks ir studentai, ir pensininkai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
R,Vyšniauskas mano, kad į jo kavinę užsuks ir studentai, ir pensininkai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jan 4, 2017, 9:36 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:30 PM

Kavinė pagrindinėje Herkaus Manto gatvėje Klaipėdoje atidaryta pernai rugpjūtį.

Kas nutiko, kad prireikė tokių neįtikėtinų naujovių? Skeptikai mano, kad tai – tik jaukas privilioti klientus, nes tokių kainų Lietuvos miestuose neva paprasčiausiai negali būti.

Ir iki šiol kavinėje netrūko lankytojų – jiems patiko čia tiekiama įvairių rūšių kava, skanūs netikėti užkandžiai.

„Dirbame jau penkis mėnesius. Pas mus būdavo galima rasti įdomesnių salotų, suktinukų, įvairesnės kavos. Bet kavos ir suktinukų yra ir kitur. Visą laiką galvojau: reikia kažko imtis, kad būtume išskirtiniai Klaipėdoje, kad žmonės pas mus eitų dėl to, ko nėra kitur“, – sakė R.Vyšniauskas.

Į kavinę „Vyšnia“ dažnai užsuka jaunimas, studentai, čia vyksta „Protų mūšiai“, kitokie vakarai.

„Kartą studentai pasiūlė mūsų kavinėje padiskutuoti apie sportą. Jie pasikvietė mane ir Aurimą Didžbalį, kuris Rio de Žaneiro olimpiadoje iškovojo bronzą. Suėjo apie pusšimtį studentų ir tik kokie dešimt jų užsisakė kavos ir siurbčiojo ją porą valandų ar ilgiau, kol vyko diskusija. Supratau, kad kiti nepirko kavos ne dėl to, kad jos nemėgsta, o dėl to, kad taupo.

Ėmiau sukti galvą: ką padaryti, kad kiekvienas galėtų sau lesiti užeiti pas mus – ir studentas, ir pensininkas“, – pasakojo sportininko karjerą baigęs garsusis sunkiaatletis.

Tuomet jam ir kilo mintis pabandyti visus patiekalus ir gėrimus pardavinėti po vieną eurą.

Jis pasikvietė pokalbiui produktų tiekėjus, išdėstė jiems savo viziją.

Didžioji dalis tiekėjų R.Vyšniausku patikėjo ir jis su jais sukirto rankomis dėl produktų tiekimo mažesnėmis kainomis. Po bandomojo laiko vėl kartu viską aptars.

„Jei viskas klostysis sėkmingai, gal būt aš jiems būsiu naudingesnis negu kiti barų ar kavinių savininkai. Suprantu, kad rizikuojame, bet tikiu, kad sumanymas pavyks. Kavinių verslo ėmiausi netikėtai, taip susiklostė aplinkybės. Man tai įdomu, nors ir nelengva. Bet, manau, reikia ne verkšlenti, kaip pas mus Klaipėdoje blogai, visi žmonės išsivažinėjo, o veikti ir nenuleisti rankų.

Aš jau toks žmogus. Kai ėmiau sportuoti, pirmąją dieną sau pasakiau, kad turiu pasiekti užsibrėžtą tikslą, lygiai taip pat ir čia, versle“, – R.Vyšniauskas visada trykšta gera nuotaika ir optimizmu.

Atrodo neįtikėtina, bet ir pusė litro alaus „Vyšnioje“ kainuos vieną eurą.

Lankytojams bus iš ko pasirinkti.

Kasdien lauks dienos sriuba už vieną eurą, tiek pat kainuos dienos antrasis patiekalas.

„Porcija bus pakankamo dydžio ir laikui bėgant nemažės“, – tikina R.Vyšniauskas.

Ketvirtadienį – pirmąją darbo dieną po permainų – lankytojų laukia vištų šlaunelės su bulvėmis ir garnyru.

Visą laiką meniu bus silkė su karštomis bulvėmis, dešrelė su garnyru, šonkauliukų, visokių užkandėlių.

Pusryčiams bus patiekiama košės, du kepti kiaušiniai su paskrudinta šonine.

Labai skubantys galės išsinešti sriubą indelyje.

Kavinė veiks nuo 9 iki 21 valandos. Savaitgaliais ir vasarą – ilgiau.

Skeptikams baro šeimininkas atšauna, kad geriau parduoti pigiau, bet daugiau.

„Visi norime kuo daugiau uždirbti – tai normalu. Tačiau jei apyvarta bus menka, mažiau uždirbsi brangiai parduodamas. Kol kas sudėliojome maksimalias nuolaidas ir minimalų pelną, tikiu, kad žmonių bus pakankamai ir viskas išsispręs – juk pas mus galės užeiti kiekvienas, net ir labai taupantis. Manau, kad čia bus pigiau pavalgyti, negu eiti į parduotuvę per pietus ir pirkti sveriamų salotų, vištos šlaunelę, bandelę ir kokio gėrimo ar vienam žmogui pietus gamintis namie“, – aiškina sunkiaatletis.

Vasarą „Vyšnia“ vėl vilios vyšnių pyragu.

O kol ne sezono metas, čia galima paskanauti iš Armėnijos atvežamo vyšnių ar aviečių vyno. Šimtas gramų vyno – vienas euras.

R.Vyšniauskas jau žvalgosi vietos tokiai pat kavinei pietiniame Klaipėdos rajone, planuoja apie savo barų tinklą Lietuvoje: „tokia mano verslo idėja, o ar ji pasiteisins, matysime“.

Į viešojo maitinimo verslą nėręs buvęs profesionalus sportininkas užsiima ir kita veikla. Viena jų – didmeninė kavos prekyba. Džiaugiasi į Lietuvą pristatantis išskirtinę kavą iš Sicilijos ir Florencijos.

Naujomis kainomis užsukę įsitikinti lankytojai išvys šiek tiek pasikeitusią ir padidėjusią kavinės erdvę. Dabar čia vienu metu prie staliukų gali susėsti keturiasdešimt žmonių, dar yra kelios vietos prie baro.

Iki šiol žmones aptarnaudavo padavėjai. Nuo šiol bare – savitarna.

„Nebereikės padavėjų, sumažėjo darbuotojų, mažiau pinigų išleisime atlyginimams. Taip ir taupome. Tikimės, kad kartą užsukęs žmogus pas mus sugrįš, ir ne vienas. Geriausia reklama – iš lūpų į lūpas. Bet kad klientai būtų patenkinti ir sugrįžtų, reikia daug dirbti“, – sakė R.Vyšniauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.