Milijardierių užuovėja: ją galima rasti verslininkų jachtų viduje

Krepšinio aikštės dydžio sraigtasparnio aikštelė, teniso kortai, povandeninis laivas ir kiti išskirtiniai milijardierių jachtų atributai.

„Dilbar“<br>Gamintojų nuotr.
„Dilbar“<br>Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
„Ulysses“<br>Gamintojų nuotr.
„Ulysses“<br>Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
Gamintojų nuotr.
„Sailling yacht A“<br>Gamintojų nuotr.
„Sailling yacht A“<br>Gamintojų nuotr.
Maltese Falcom“<br>Gamintojų nuotr.
Maltese Falcom“<br>Gamintojų nuotr.
„Aviva“<br>Gamintojų nuotr.
„Aviva“<br>Gamintojų nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 6:05 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:02 PM

Pačių prabangiausių jachtų mėgėjai varžosi ne tik jų dydžiu, bet ir vidaus apdaila. Daugelių jų jachtos – tai „antrieji namai“. Jų savininkai, neįpratę ko nors atsisakyti, jachtų vidų įsirengia pagal bet kokius savo įgeidžius. „Forbes“ išskyrė septynias unikalias milijardierių jachtų ypatybes.

„Dilbar“

Ilgis: 156 m (511 pėdų)

Išskirtinumas: 180 kv. m baseinas

Savininkas: „USM Holdings“ akcininkas Ališeris Usmanovas

Kompanijos „Lurrsen“ pastatyta mažiau nei per 52 mėnesius, „Dilbar“ tapo pačia didžiausia jachta pagal tonažą. Ji gali pasigirti dviem sraigtasparnių nusileidimo aikštelėmis ir 30 000 kilowatų elektros galia.

Bet pagrindiniu šios jachtos skiriamuoju bruožu galima laikyti vidinį baseiną, kuris laikomas pačiu didžiausiu, kada nors įrengtu jachtoje. Jo dydis – 180 kvadratinių metrų. Ankstesnė 110 metrų „Dilbar“ buvo pervadinta „Ona“ ir pasiūlyta pirkėjams.

„Rising Sun“

Ilgis: 138 m (452 pėdos)

Išskirtinumas: krepšinio-sraigtasparnių aikštelė

Savininkas: „Dreamworks“ įkūrėjas Davidas Geffenas

Įmonė „Lurssen“ „Rising Sun“ šią jachtą pastatė 2004 metais. Ji buvo skirta kompanijos „Oracle“ vadovui Larry Ellissonui. 2006 metais jis pardavė dalį jachtos D.Geffenui. Šis 2010 metais ją išpirko visą. D.Geffenas kuri laiką buvo ir jachtos „Pelorus“, kurią nusipirko iš buvusio Romano Abramovičiaus žmonos Irinos, o paskui už 214 mln. eurų ją pardavė Abu Dabio karališkai šeimai, savininkas. Tai paaiškėjo iš „Panama Papers“ dokumentų.

Jachtos nuleidimo metu ji buvo ketvirtoji pasaulyje pagal ilgį. „Rising Sun“ išskirtinė savybė – krepšinio aikštelė, kurią galima naudoti ir nusileidimui.

„Ulysses“

Ilgis: 107 metrų (351 pėda)

Išskirtinumas: 21 metro kateris

Savininkas: „Reynolds Gropu Holdings“ savininkas Graeme Hartas (pats turtingiausias Naujosios Zelandijos verslininkas)

2016 metais norvegų gamintoja „Kleven“ pristatė savo pirmąją jachtą, kurią pavadino „Ulysses“. Tarp daugybės šios jachtos privalumų galima paminėti didelį baseiną viršutiniame denyje, garažą, skirtą saugoti įvairaus pobūdžio žaisliukams, taip pat garažą, skirtą lėktuvui.

Bet pats svarbiausias šios jachtos bruožas – 21 metro kateris U-21 , kuriuo persikeliamas nuo jachtos į krantą. Jachtą pastatė „Composite Projects“. Šiame kateryje yra penkios kabinos, kuriose gali apsigyventi septyni svečiai. G.Hartas šiuo metu parduoda „Ulysses“ už 195 mln. dolerių, nes laukia naujos 116 metrų jachtos, kurią taip pat pastatė „Kleven“.

„Symphony“

Ilgis: 101,5 m (333 pėdos)

Išskirtinumas: golfo žaidimo aikštelė

Savininkas: kompanijų grupės „Louis Vuitton Moet Hennessy“ (LVMH) prezidentas Bernard'as Arnault.

2015 metais „Symphony“ tapo pačia ilgiausia jachta, kuri kada nors buvo pastatyta olandų kompanijos „Feadship“. Po to, kai elitinis konglomeratas įsigijo „Feadship Royal Van Lent“, ji atiteko LVMH savininkui B.Arnault.

Tarp daugybės jachtos išskirtinių savybių galima paminėti SPA baseiną, kino teatrą po atviru dangumi, tačiau pats didžiausias netikėtumas – golfo žaidimo aikštelė, kuri yra įrengta viršutiniame denyje.

„Aviva“

Ilgis: 98 m (321 pėda)

Išskirtinumas: teniso kortai

Savininkas: Joe Lewisas

Nuleista į vandenį šių metų pradžioje „Aviva“ tapo pačia ilgiausia vokiečių gamintojų „Abeking&rasmussen“ pagaminta jachta. Ji gali pasigirti 20x20x6 metrų teniso kortais.

Po jachtos perdavimo britų milijardieriui J.LLewisui, ji tapo jo ketvirtąja „Aviva“ vardu pavadinta jachta. Jis jau turi 62 metrų „Feadship“ (1998), 60 metrų „Oceanco“ (2004) ir šiuo metu naudojamą 62 metrų „Aviva“, kurią „Abeking&rasmussen“ pastatė 2007 metais.

Maltese Falcom“

Ilgis: 88 m (289 pėdos)

Išskirtinumas: besisukantys stiebai

Savininkas: „Ukor Partners“ savininkė Elena Ambrosiadou

Ši jachta pretenduoja vadintis pačia didžiausia burine jachta. „Maltese Falcon“ buvo pastatyta 2006 metais Turkijoje. Italų gamintoja „Perini Navi“ ją skyrė milijonieriui Tomui Perkinsui. Po trejų metų už 70 mln. eurų ji buvo parduota „Ikos“ fondo vadovei E.Ambrosiadou.

Nepaisant įspūdingo ilgio, „Maltese Faalcon“ taip pat žinoma trimis įspūdingais stiebais su burėmis, kurios užima 2400 kv. m. Dėl inovatyvaus dizaino ekipažas gali sukinėti 58 m stiebą ir, be jokios abejonės, skrieti su vėju.

„Sailling yacht A“

Ilgis: 142,8 m (468 pėdos)

Išskirtinumas: povandeninis laivas

Savininkas: Andrejus Melničenka

Su burėmis, aukštesnėmis nei Didysis Benas, išskirtinis burinės jachtos A dizainas negali palikti nė vieno abejingo. Dabar ji yra baigiamosios stadijos ir švartuojasi Kylyje. Ją stato kompanija „Nobiskrug“. Jachta taps nauju A.Melničenkos žaisliuku. Kai kuriuos šios jachtos privalumus galima matyti plika akimi, tarkim, didelį baseiną su slankiojančiu stogu. Po nauja jachta galima surasti ir povandeninį laivą – katerį, kurio populiarumas tarp jachtų savininkų sparčiai auga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.