Norėjo banke atsidaryti sąskaitą – pakirto kojas: reikalauja 200 eurų

200 eurų – tokios sumos iš Vietnamo pilietės pareikalavo bankas, už sąskaitos atidarymą. „Turiu begalę klausimų apie mūsų svetingumą“, – sužinojęs apie tokią sumą stebėjosi moteriai atstovaujantis Antanas Damulis.

Už banko sąskaitos atidarymą moteriai buvo liepta susimokėti 200 Eur.<br>123rf nuotr.
Už banko sąskaitos atidarymą moteriai buvo liepta susimokėti 200 Eur.<br>123rf nuotr.
Už banko sąskaitos atidarymą moteriai buvo liepta susimokėti 200 Eur.<br>D.Piraitytės nuotr.
Už banko sąskaitos atidarymą moteriai buvo liepta susimokėti 200 Eur.<br>D.Piraitytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2017, 9:39 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 11:31 PM

Minga Thuy norėjo atsidaryti sąskaitą „Swedbank“ banke. „Sąskaita reikalinga, kad ji galėtų gauti darbo užmokestį į sąskaitą banke“, – pasakojo vyras, kuris ir kreipėsi į redakciją.

Vyras nustebo, kai už paslaugą – banko sąskaitos atidarymą – vietnamietė turėjo sumokėti tikrai nemenką sumą – 200 eurų.

„Turiu begalę retorinių klausimų apie mūsų svetingumą ir panašiai, bet aktualiausias klausimas ar tai buvo teisingas mokestis? Jeigu taip, tai kodėl jis toks didelis?“, – klausė A.Damulis.

„Swedbank“ atstovas Saulius Abraškevičius aiškino, kad, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Mokėjimų įstatymu, vartotojams, teisėtai gyvenantiems Lietuvos Respublikoje ar kitoje Europos Sąjungos ar Europos Ekonominės erdvės valstybėje, taikomos vienodos sąskaitos atidarymo sąlygos.

Tai yra, tokiems asmenims, nesvarbu, kurios šalies piliečiais jie būtų, sąskaitos atidarymas yra nemokamas.

„Jei Vietnamo pilietė bankui būtų pateikusi leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje ar kitoje Europos Sąjungos ar Europos Ekonominės erdvės valstybėje narėje, jai sąskaita būtų atidaryta nemokamai“, – tikino S.Abraškevičius.

Anot jo, kitiems asmenims už sąskaitos atidarymą „Swedbank“ yra taikomas 200 Eur mokestis. Mokesčio dydis yra pagrįstas konkrečiomis dokumentų apdorojimo ir darbuotojų darbo sąnaudomis.

„Visų pirma, bankas turi identifikuoti užsienio šalies pilietį, atlikti dokumentų patikras. Bankai tokių klientų atžvilgiu vykdo sustiprintą stebėseną, turi užtikrinti tarptautinių sankcijų įgyvendinimą, pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos bei principo „Pažink savo klientą“ reikalavimus“, – kalbėjo banko atstovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.