Izraelio startuolis „Simplex“ kuriasi Lietuvoje – steigs mokėjimų platformą

Lietuvos banko valdyba išdavė bendrovei „Simplex Payment Services“ mokėjimo įstaigos licenciją, suteikiančią teisę visoje Europos Sąjungoje teikti Mokėjimų įstatyme numatytas mokėjimo paslaugas.

Naujoji mokėjimo įstaiga informavo ketinanti bendradarbiauti su interneto prekybininkais tiek Lietuvoje, tiek ir visoje Europos Sąjungoje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Naujoji mokėjimo įstaiga informavo ketinanti bendradarbiauti su interneto prekybininkais tiek Lietuvoje, tiek ir visoje Europos Sąjungoje.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2017, 1:42 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 7:53 PM

Lietuvos banko valdyba išdavė bendrovei „Simplex Payment Services“ mokėjimo įstaigos licenciją, suteikiančią teisę visoje Europos Sąjungoje teikti Mokėjimų įstatyme numatytas mokėjimo paslaugas.

Modernias finansų technologijas, žinomas kaip Fintech, naudosianti bendrovė kurs mokėjimų platformą (Simplex platform), kurioje būtų vykdomi atsiskaitymai už internete įsigyjamas prekes ir paslaugas.

Numatytą įdiegti technologinį sprendimą, kuris didintų mokėjimo operacijų saugumą ir suteiktų galimybę prekybininkams patirti mažiau nuostolių dėl nusikalstamų veikų priimant internete atsiskaitymus mokėjimo priemonėmis.

Naujoji mokėjimo įstaiga informavo ketinanti bendradarbiauti su interneto prekybininkais tiek Lietuvoje, tiek ir visoje Europos Sąjungoje. Ji priklauso patronuojančiajai Izraelio bendrovei Simplex Payment Services.

Išsirinko Lietuvą „Mums buvo itin svarbus mokėjimų įstaigos licencijos išdavimo laikas, o Lietuvoje šis procesas yra greičiausias Europos Sąjungoje. Be to, pirmojo vizito Lietuvoje metu sutikti žmonės, jų požiūris į mus, noras padėti tik leido įsitikinti, kad nusprendę kurtis Lietuvoje priėmėme teisingą sprendimą“, – teigia bendrovės „Simplex“ generalinis direktorius Nimrod Lehavi.

 Rinkdamiesi naują investicijų lokaciją „Simplex“ svarstė galimybes kurtis Liuksemburge, Kipre ir Jungtinėje Karalystėje.

 Bendrovė vysto platformą, padedančią užtikrinti saugų, nuo sukčiavimo apsaugotą atsiskaitymo būdą kredito kortelėmis elektroninėse parduotuvėse.

Bendrovės kuriama platforma esą unikali tuo, kad nesistengia pakeisti nei pirkėjų, nei pardavėjų įpročių, tai yra veikia kaip nematomas kasdienių mokėjimų prižiūrėtojas, sumažinantis įskaitymų riziką. Lietuvos padalinys bus atsakingas už bendrovės teikiamų paslaugų pardavimus šalyje ir operacijų priežiūrą visame pasaulyje.

Licencija – kelioms paslaugoms

Anot Lietuvos banko, bendrovei išduotoje licencijoje numatytos kelios mokėjimo paslaugos.

Viena – tai mokėjimo operacijos, įskaitant lėšų, esančių mokėjimo sąskaitoje, atidarytoje mokėjimo paslaugų vartotojo mokėjimo paslaugų teikėjo arba kito mokėjimo paslaugų teikėjo įstaigoje, pervedimą: tiesioginio debeto operacijos, įskaitant vienkartines tiesioginio debeto operacijas, mokėjimo operacijos naudojantis mokėjimo kortele arba panašia priemone ir kredito pervedimai, įskaitant periodinius pervedimus.

Antra – mokėjimo priemonių išdavimas ir priėmimas. Trečia – pinigų perlaidos.

Palankios reguliacinės ir priežiūrinės aplinkos sudarymas finansinių paslaugų teikimo veiklai, taip pat inovacijų finansų sektoriuje skatinimas yra viena iš strateginių Lietuvos banko 2017–2020 m. veiklos krypčių. Kartu su kitomis šalies institucijomis Lietuvos bankas siekia, kad Lietuva taptų finansų technologijų centru Šiaurės ir Baltijos šalių regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.