Neįtikėtinas italų dosnumas - už dyką dalins neįkainojamą turtą

Italija veltui atiduoda daugiau nei 100 istorinių pastatų, tarp kurių pilys, namai ir bokštai.

 Norėdami tapti vieno iš istorinių pastatų savininku, turite turėti detalų planą, kaip jį paversite turistiniu objektu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Norėdami tapti vieno iš istorinių pastatų savininku, turite turėti detalų planą, kaip jį paversite turistiniu objektu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 3:17 PM, atnaujinta May 18, 2017, 11:15 AM

 Šio sumanymo esmė – skatinti kitokį turizmą ir ištraukti turistus iš perkrautų miestų centrų, rašo portalas „gazeta.pl“. 
 
 Iš viso valdžia nori perleisti 103 nekilnojamojo turto objektus visoje šalyje. Atiduodami seni namai, smuklės ir net vienuolynai ir senovinės pilys – visa tai nemokamai, neišleidžiant nė vieno cento. Tačiau keliama viena sąlyga.

 Pirkėjas privalo įsipareigoti atnaujinti objektą ir paversti jį turizmo objektu, pavyzdžiui, viešbučiu, restoranu ar SPA. 
 
 Atiduodami neįprasti pastatai

 Apie šį projektą  paskelbta kaip apie Italijos turizmo plėtros strateginio plano sudedamąją dalį. Jo tikslas yra sumažinti turistų srautus lankomiausiose ir labiausiai perkrautose šalies vietose, kad daugiau žmonių pasirinktų mažiau lankomas vietas. Pastaruoju metu daug pastangų, siekdama sumažinti turistų srautus, deda, pavyzdžiui, Venecija. 
 
 Visi 103 pastatai yra palei kelius. 44 iš jų įsikūrę tose vietose, pro kurias veda pėsčiųjų takai keliaujantiems  istorinėmis ar su religija susijusiomis vietomis, likusieji 59 – palei dviračių trasas. Tai, pavyzdžiui, Via Appia – kelias, jungiantis šalies sostinę su pietinėje pakrantėje esančiu Brindiziu, arba Via Francigena – senovinis piligrimų kelias, kuris driekiasi nuo Romos link Italijos šiaurės. 
 
 Sąraše yra keletas nepaprastų pastatų. Centrinės Italijos Markės (it. Marche) regione galima gauti XIII amžiaus Montefiorės pilį (it. Castello di Montefiore), pastatytą ginti Rekanačio miestą nuo kaimyninių miestų rengiamų antpuolių. 
 
 Netoli Romos yra „Castello di Blera Lazio“ –  XI amžiaus pilis, kurią pasistatė kilminga vietinė šeima. 
 
 Norėdami tapti vieno iš istorinių pastatų savininku, turite turėti detalų planą, kaip jį paversite turistiniu objektu. Tokiu būdu,  galite įgyti nuosavybės  teisę į objektą  devynerių metų laikotarpiui su galimybe pratęsti sutartį dar 10 metų. Per ateinančius dvejus metus prie projekto prisijungs dar 200 istorinių nekilnojamojo turto objektų.

Parengė Leonas Grybauskas  

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.