Europos Sąjunga už pabėgėlius sumokėjo Turkijai daugiau nei tikėtasi

Savo pinigine parama, sudariusi sutartį dėl pabėgėlių, Europos Sąjunga norėjo pagelbėti vien tik vietinėms humanitarinėms organizacijoms Turkijoje. Vidaus naudojimui skirta suvestinė dabar rodo, kad ir Turkijos vyrausybė turėjo naudos iš tų išmokų, rašo Dirkas Hoerenas Vokietijos bulvariniame laikraštyje „Bild“.

 Briuselis jau pervedė vyriausybei Ankaroje 222 mln. eurų, nors pinigus turėjo gauti humanitarinės organizacijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Briuselis jau pervedė vyriausybei Ankaroje 222 mln. eurų, nors pinigus turėjo gauti humanitarinės organizacijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 1:39 PM


Briuselis jau pervedė vyriausybei Ankaroje 222 mln. eurų, nors pinigus turėjo gauti humanitarinės organizacijos.


Kaip matyti iš Europos Komisijos ataskaitos, skirtos vidaus naudojimui, šiuo metu ES patvirtino 1,572 mlrd. eurų išmoką iš 3 mlrd., dėl kurių buvo suderėta pasirašant sutartį dėl pabėgėlių. Iš to skaičiaus 660 mln. eurų turėjo gauti Turkijos vyriausybinės organizacijos, tarp jų, po 300 mln. eurų – Sveikatos apsaugos ministerija ir Švietimo ir mokslo ministerija, dar 60 mln. – pabėgėlių reikalų valdyba.


Iki šiol sumokėta 811.4 mln. eurų iš šios sumos, o 222 mln. gavo Turkijos vyriausybė. Dėl šios priežasties ji yra „antra pagal dydį finansinės paramos iš ES gavėja“, pabrėžia bulvarinis laikraštis. Daugiau iš Briuselio gavo tik JT Pasaulinė maisto programa.


Tuo pačiu metu, priduria „Bild“, Europos Komisija visada oficialiai pareikšdavo, kad „lėšos skirtos pabėgėliams ir jų apgyvendinimui, o ne Turkijai ar Turkijos vyriausybei“.


Parengė Leonas Grybauskas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.