Euras per atostogas: kokia jo vertė skirtingose šalyse?

 Pasirodo, kad ne tik lietuviams apsipirkti Lenkijoje yra pigiau nei tėvynėje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pasirodo, kad ne tik lietuviams apsipirkti Lenkijoje yra pigiau nei tėvynėje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 30, 2017, 10:04 AM


Pigi Lenkija


Pasirodo, kad ne tik lietuviams apsipirkti Lenkijoje yra pigiau nei tėvynėje.


„Valiutos perkamoji galia ne visur yra vienoda. Vokietijos turistas, vykdamas atostogų, pavyzdžiui, į kaimyninę Lenkiją, už savo pinigus iš tikrųjų gali nusipirkti daugiau negu tas, kuris atostogaus Nyderlanduose“, –  rašo „faz.net“. Ir pateikia Vokietijos interneto portalo „Statista“ dienos infografiką (portalas suteikia prieigą prie statistinių duomenų, gaunamų iš rinkų ir viešosios nuomonės tyrimo institucijų, taip pat verslo organizacijų ir valdžios institucijų. Duomenys paprastai pateikiami  vadinamųjų dienos infografikų (Tägliche Infografiken) pavidalu. – Red.). Šis infografikas rodo, kad vieno „vokiško“ euro perkamoji galia Lenkijoje prilygsta 1,89 euro, o Nyderlanduose yra perpus mažesnė – 0,93 euro. Šiek tiek brangesnės atostogos nei Nyderlanduose vokiečių turistui yra Jungtinėje Karalystėje.


Pinigų perkamoji galia paprastai yra didesnė skurdesnėse valstybėse, nes ten mažesnės kainos. Tačiau tų valstybių gyventojai (aišku,imant už pagrindą statistinį gyventoją) turi kur kas mažiau pinigų, ir todėl negali nusipirkti tiek prekių ir paslaugų, kiek jų gali nusipirkti turtingųjų valstybių gyventojai.


Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.