Jurgelis Meistrelis – paėmė pinigus ir dingo kaip į vandenį

Pasamdai mūrininką,  sumoki avansą bei nemenką sumą už statybines medžiagas, o jis, pradėjęs darbus, ima ir dingsta. Su tokia situacija susidūrusi Dalia meistrą kaltina sukčiavimu, nors šis įsitikinęs – pažadėtus darbus atliko. 

Su meistu buvo sutarta dėl pamaų mūrijimo darbų<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Su meistu buvo sutarta dėl pamaų mūrijimo darbų<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Su meistu buvo sutarta dėl pamaų mūrijimo darbų<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Su meistu buvo sutarta dėl pamaų mūrijimo darbų<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 3, 2017, 6:48 PM

„Nuo šio vyro nukentėjo ir daugiau žmonių. Ruošiamės visi kartu kreiptis į teismą, bet dabar, kai darbų įkarštis, norėtųsi, kad visi žmonės žinotų, kad tokie dalykai vyksta, ir neapsigautų patys“, - pasakojo nuo meistro nukentėjusi moteris.

Dingo su pinigais

Meistro, atliekančio pamatų mūrijimo darbus, kontaktus Dalia surado skelbimų portale internete. Sutarė, kad jis šeimai sumūrys pamatus, davė 200 eurų avansą ir pasirašė sutartį. 

Dalį darbų meistras padarė – iškasė griovius, sumontavo polius. Tuomet jis paprašė avanso medžiagoms – 1000 eurų. Sumokėjus pinigus vyras dingo.

„Vis bandėme skambinti, kurį laiką dar vis atsiliepdavo, sakė, kad buvo užgėręs, neva taip atsitinka vieną kartą metuose, tačiau po kurio laiko į skambučius daugiau neatsiliepė“, - prisiminė Dalia. 

Sako, kad darbus atliko

Susisiekus su  Edvardu Stupaku – darbus atlikti turėjusių meistru – jis teigė, kad niekuo nenusikalto ir už 1200 eurų, kurie jam buvo sumokėti, atliko visus darbus. 

„Mes juk padarėme vieną etapą ir ten kaip tik gavosi 1200 eurų. Mes ir karkasus už savo pinigus pirkome, ir darbas, ir traktoriukas. Viskas iš šitų pinigų mokėta, negi jie galvoja, kad čia nemokamai viskas?“, - sakė E.Stupakas. 

Jis teigė, kad į pamatų polius sudėti karkasai kainavo 600 eurų, dar 200 eurų kainavo traktoriaus nuoma. 

„Paskui turėjo būti antras etapas, kuris dar 1,5 tūkst. kainuotų, bet jo jau nebedarėme, nes su žmogumi nesusitarėme“, - kalbėjo meistras. 

Nesutinka

Paklaustas, kodėl neatsiliepia į Dalios skambučius ir nepaaiškina jai situacijos, E.Stupakas teigė, kad jokie klientai į jį nesikreipė. „Buvau išvažiavęs savaitei, bet jokių skambučių tikrai nesulaukiau, jie man neskambino“, - sakė jis. 

Dalia su tuo nesutinka ir teigia, kad bendrauti meistras tiesiog atsisakė: „Tik atsiuntė žinutę, kad viena jo darbo diena kainuoja 200 eurų“. Nors su meistru moteris pasirašė sutartį, joje konkretūs įkainiai už darbą nurodyti nebuvo. 

Moteris netiki, kad darbai, kuriuos atliko meistras, verti 1200 eurų. „Mano vyras statybininkas, tai tie darbai padaryti už kokius 400 eurų, likę 800 eurų – mūsų nuostolis. Jis 1000 eurų paprašė naujos medžiagoms, kurios tikrai būtų kainavusios brangiai, bet tų medžiagų mes nematėm“, - pasakojo Dalia. 

Skundžiasi ne vienas

„Tokių žmonių kaip aš yra ne vienas. Aš pati bendrauju su kitais nukentėjusiais, galvojame visi kartu kreiptis į teismą“, - pasakojo Dalia. 

Išties, internete galima rasti ir kitų skundų apie E.Stupaką. Susisiekus su vieno jų autoriumi Edgaru, šis papasakojo labai panašią istoriją, kaip ir Dalia. 

Edgaras meistrui sumokėjo 600 eurų avansą ir pradžioje viskas buvo gerai. E.Stupakui buvo sumokėta dar 350 ir susitarta dėl papildomų darbų, užmokestį už kuriuos jis norėjo gauti iš karto. Pervedus šiuos pinigus, vyras dingo. 

„Pradžioje galvojome, kad gal kokia nelaimė atsitiko. Neatsakinėjo į skambučius, tai kreipėmės į policiją. Po kelių savaičių per policiją jis atsirado, pažadėjo užbaigti darbus, bet vėl prasidėjo mulkinimas – kažką pakrapštė ir vėl dingo“, - prisiminė vyras. 

Jis teigė, kad kreipėsi į policiją, ši buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą, bet jį nutraukė ir paragino vyrą  kreiptis į teismą. „Mūsų nuostolis 450 eurų. Galima kreiptis civiline tvarka, bet tas meistras turi pilną skolų, viskas areštuota, tai net jeigu priteis kasžin ar atgausi“, - sakė Edgaras. 

Dabar jis bendrauja su kitais nuo šio meistro nukentėjusiais žmonėmis ir ketina duoti bendrą ieškinį: „Gal bent viešumas padės, kad daugiau žmonės taip neapsigautų“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.