SEB banko padalinyje dėl sistemos trikdžių nusidriekė eilės

Gedimino prospekte įsikūrusiame SEB banke pirmadienį nusidriekė eilės. Vietoje įprastų lapelių su eilės numeriu, kuriuos iš aparato gauni užsukęs į banką, čia buvo dalinami ranka rašyti popierėliai, o prieiti prie darbuotojų žmonės kviečiami tiesiog šūksniais. 

 Banke nusidirekė eilė <br> Skaitytojo nuotr.
 Banke nusidirekė eilė <br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 5:17 PM, atnaujinta Jul 11, 2017, 9:09 AM

Pasirodo, banko padalinyje sugedo eilių reguliavimo sistema.

Dieną sugesti aparatas „pasirinko“ ypatingą – šiuo metu kaip tik išmokamos pensijos bei kitos išmokos. Dėl to žmonių banko padalinyje netrūko. Dauguma jų, nors ir gavę „improvizuotą“ numerėlį, vis tiek būriavosi eilėje. Vieni laukė kantriai ir tyliai, kiti nebijojo ir gerklės palaidyti. 

„Kas čia darosi? Tai ar ilgai aš lauksiu? Kažkokią nesąmonė“, - šūkavo viena nepatenkinta moteris. 

Neveikia sistema

Eilių priežastis - Gedimino prospekte prie Seimo esančiame SEB banko padalinyje dėl kabelio pažeidimo sugedusi eilių reguliavimo sistema. 

„Laikinai, kol neveikia sistema, klientus pasitinka banko skyriaus darbuotojai. Jie, išsiaiškinę  kliento poreikius, arba nukreipia jį į konkretų banko specialistą, arba, jei operaciją galima atlikti savitarnos zonoje parodo, kaip tą padaryti“, - sakė SEB atstovė žiniasklaidai Jovita Bazevičiūtė.

Ji teigė, kad eilės susidarė ir dėl to, kad pirmadienį yra išmokamos pensijos.  „Bankuose klientų daugiau būna apie mėnesio vidurį (nuo 10 d.), kai pradedamos mokėti pensijos ir kitos išmokos, ir mėnesio pabaigoje (nuo 20 d.), kai gyventojai moka komunalinius mokesčius“, - priminė ji. Prie eilių prisideda ir ilgasis savaitgalis, po kurio nemažai žmonių taip pat suskuba į banko skyrius. 

Kituose skyriuose sistema veikia be sutrikimų, o Gedimino prospekte ją ruošiamasi sutvarkyti antradienį. 

Nenorintys stovėti eilėse gyventojai gali užsukti į kitą banko skyrių. Tiesa, artimiausias – Gedimino skyrius prie Vinco Kudirkos aikštės uždarytas rekonstrukcijai. Tad artimiausias SEB banko skyrius, kur galima atlikti ir grynųjų pinigų operacijas yra Naugarduko g. 55A (Naugarduko skyrius). Artimiausias skyrius be grynųjų pinigų yra Vokiečių g. 9 (Rotušės skyrius) – čia grynųjų pinigų operacijos gali būti atliekamos visą parą veikiančioje savitarnos zonoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.