A. Sysas: PVM tarifas šildymui gali būti 15 proc., jei būtų taikomas visam kurui

Lengvatinis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas šilumai gali būti ir 15 proc., jeigu toks pat mokestis būtų taikomas visoms kuro rūšims, sako socialdemokratas Algirdas Sysas. Jis abejoja, ar nuo 2018 metų išliks 9 proc. tarifas.

Vyriausybė siūlo 2018 metų pradžios įvesti naują 15 proc. lengvatinį PVM tarifą, kuris pakeistų šiuo metu taikomą 9 proc. tarifą. 15 proc. PVM būtų taikomas centriniam šildymui ir apgyvendinimo paslaugoms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vyriausybė siūlo 2018 metų pradžios įvesti naują 15 proc. lengvatinį PVM tarifą, kuris pakeistų šiuo metu taikomą 9 proc. tarifą. 15 proc. PVM būtų taikomas centriniam šildymui ir apgyvendinimo paslaugoms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-03 13:07, atnaujinta 2017-08-03 13:11

„Labai abejoju“, - Seime žurnalistams ketvirtadienį teigė A.Sysas, komentuodamas atnaujintus Vyriausybės siūlymus dėl mokesčių.

„Jeigu Vyriausybė siūlo dabar 5 proc. ir 15 proc. (lengvatinius PVM tarifus - BNS), mes siūlome, jeigu jau einame prie 15 proc. ir taikome tai maždaug 750 tūkst. Lietuvos  gyventojų, tai kodėl netaikyti panašias lengvatas tiems, kurie naudojasi kitu šaltiniu. Tai tą lengvatą taikyti visiems - ar medžiu, ar medžio drožlėmis, ar briketais, ar dujomis šildaisi - kad tu gautum tą pačią lengvatą“, - teigė A.Sysas.

Pasak jo, toikiu atveju lengvata neerzintų tų, kurie jos negauna.

A.Sysas BNS teigė, kad socialdemokratai dar neturi vieningos nuomonės dėl naujo 15 proc. lengvatinio PVM tarifo.

„Dar nebalsavome. Balsuosime, kai bus pateiktas įstatymas ir tada matysime, ar bus šitie tarifai, ar kitokie. Gali būti ir du,“ - teigė A.Sysas.

Vyriausybė siūlo 2018 metų pradžios įvesti naują 15 proc. lengvatinį PVM tarifą, kuris pakeistų šiuo metu taikomą 9 proc. tarifą. 15 proc. PVM būtų taikomas centriniam šildymui ir apgyvendinimo paslaugoms.

Šildymui nuo birželio taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas. Liepos pradžioje valdantieji „valstiečiai“ sutiko su konservatorių siūlymu grąžinti lengvatą mainais į pastarųjų paramą urėdijų reformai. Premjeras Saulius Skvenelis pažadėjo iki spalio grąžinti 9 proc. tarifą šildymui, kuris galiotų iki gruodžio pabaigos.

Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.