Svarbi žinia banko klientams – mažėja vietų, kur galima tvarkyti piniginius reikalus

Vilniaus centre bus mažiau banko skyrių, kuriuose būtų galima atlikti grynųjų pinigų operacijas. Tokių paslaugų mastą mažina ne vienas bankas. SEB bankas pranešė apie permainas savo skyriuose Gedimino prospekte.  

Skyrius Gedimino pr. 12 name šią vasarą buvo uždarytas remontui. Rugpjūčio 21 dieną po rekonstrukcijos jis atvers duris klientams. <br>M.Astrausko nuotr. 
Skyrius Gedimino pr. 12 name šią vasarą buvo uždarytas remontui. Rugpjūčio 21 dieną po rekonstrukcijos jis atvers duris klientams. <br>M.Astrausko nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2017, 4:34 PM

Vilniečiai SEB klientai sulaukė pranešimo, kad SEB banko M. Mažvydo skyrius (Gedimino pr. 60, Vilnius) bus prijungtas prie SEB banko Gedimino skyriaus (Gedimino pr. 12, Vilnius).

Skyrius Gedimino pr. 12 name šią vasarą buvo uždarytas remontui. Rugpjūčio 21 dieną po rekonstrukcijos jis atvers duris klientams. 

„Rekonstravę Gedimino skyrių (Gedimino pr. 12), du tame pačiame Gedimino prospekte veikiančius skyrius sujungsime į vieną ir klientus kviesime lankytis viename – visiems žinomame banko centrinės būstinės pastate“, – paaiškino  SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vaidas Žagūnis.

Atnaujintame banko Gedimino skyriuje, kuriame bus teikiamos išsamios finansinės konsultacijos, nebus atliekamos grynųjų pinigų operacijos. Tiesa, grynųjų pinigų operacijas klientai galės atlikti savarankiškai čia esančioje savitarnos zonoje. 

Skyriuje visą parą veiks savitarnos zona, į kurią, turėdami SEB banko kortelę, klientai galės patekti bet kuriuo paros metu. Joje bus du bankomatai, iš kurių bus galima pasiimti grynųjų pinigų (eurų) ar juos įmokėti, veiks interneto banko terminalas.

Arčiausiai Vilniaus centro esantis SEB banko skyrius, kuriame teikiamos ir grynųjų pinigų paslaugos, yra Naugarduko skyrius (Naugarduko g. 55 A). 

 „Mintis sujungti du toje pačioje Vilniaus centro gatvėje esančius klientų aptarnavimo padalinius brendo seniai. Skyrių tinklo pokyčius diktuoja besikeičiantys klientų poreikiai. Kasdienius finansinius klausimus dauguma sprendžia savarankiškai ir dėl jų į banko skyrių nebeužsuka. 

Skaičiuojame, kad net 99 proc. kasdienių operacijų SEB banke atliekama per interneto banką, mobiliąją programėlę ar kitais savitarnos įrankiais“, – lrytas.lt aiškino  SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vaidas Žagūnis.   Pasak jo, kur kas svarbesnė klientams tampa banko, kaip konsultanto ir patarėjo, pagalba planuojant ir priimant svarbius finansinius sprendimus. 

„Būtent šios banko paslaugos mūsų klientams šiandien ir sukuria didžiausią vertę, todėl joms ir teikiame prioritetą. 

Atsižvelgdami ir į tai, kad kasdienines operacijas klientai atlieka savarankiškai, pertvarkome savo tinklą ir pritaikome savo skyrius finansinėms konsultacijoms teikti“, – sakė V.Žagunis. 

Pirmuosius skyrius be grynųjų pinigų SEB bankas atidarė 2014 metais. Šiuo metu jau daugiau kaip 40 proc. banko skyrių Lietuvoje dirba be grynųjų pinigų.

Grynųjų pinigų paslaugos šiuo metu yra teikiamos 20 SEB banko klientų aptarnavimo vietų visoje Lietuvoje. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.