Mokestis už e. sąskaitos pateikimą – perpus mažesnis

 

Įkainis už sąskaitos pateikimą informacinės sistemos pagalba bus peržiūrimas kas pusę metų. <br> V.Balkūno nuotr.
Įkainis už sąskaitos pateikimą informacinės sistemos pagalba bus peržiūrimas kas pusę metų. <br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2017, 12:29 PM

Finansų ministras pasirašė įsakymą, kuriuo iki 0,28 euro sumažino atlyginimą, kurį Registrų centras gauna už vienos sąskaitos pateikimą į „E. sąskaitos“ informacinę sistemą.

Iki šiol už paslaugą buvo imamas 0,58 euro dydžio mokestis.

Naujasis perpus  mažesnis mokestis „E. sąskaitoje“ pradėtas taikyti nuo 2017 m. rugpjūčio 22 d. 

Nuo 2018 m. sausio 1 d. įkainis už sąskaitos pateikimą šios informacinės sistemos pagalba bus peržiūrimas kas pusę metų.  Kaip skelbta anksčiau, atlyginimo už paslaugą dydį nustato šios informacinės sistemos valdytojas – Finansų ministerija. 

Dėl mokesčio mažėjimo sistemos tvarkytojas Registrų centras prisiima dalį sąnaudų, kol prie „E. sąskaitos“ sistemos prisijungs daugiau vartotojų ir sistema funkcionuos pilnu pajėgumu. 

 Mokestis už sąskaitos pateikimą „E. sąskaitos“ informacinei sistemai yra vienas iš jos finansavimo šaltinių. 

Registrų centras nėra finansuojamas valstybės biudžeto lėšomis, todėl naujas paslaugas, informacines sistemas jis kuria ir į informacines technologijas investuoja iš teikiamų paslaugų uždirbamomis lėšomis. 

 Nuo 2017 m. liepos 1 d., kai visi viešuosiuose pirkimuose dalyvaujantys tiekėjai privalo teikti sąskaitas perkančiosioms organizacijoms per Registrų centro tvarkomą „E. sąskaitos“ sistemą, jau pateikta virš 44 tūkst. sąskaitų, priimta – beveik 30 tūkst. sąskaitų. 

Šiuo metu „E. sąskaitos“ informacinėje sistemoje yra sukurta virš 12,3  tūkst. paskyrų (nuo š.m. liepos 1 d. sukurta virš 4,7 tūkst. naujų paskyrų).

 „E. sąskaitos“ informacinė sistema yra viešųjų pirkimų sutarčių vykdymo auditavimo ir kontrolės priemonė, kuri, tikimasi, leis skaidriau ir efektyviau vykdyti viešuosius pirkimus bei atsiskaitymus, mažins administracinę naštą ir viešajam sektoriui, ir verslui, ilgainiui leis atsisakyti popierinių atsiskaitymo dokumentų ir pan. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.