Estai sumojo, kur geriausia ieškoti investuotojų. Ir nenusivylė

 

  „Endover Kinnisvara“ pardavė obligacijas Baltijos šalyse už 6,5 mln. eurų „Vega“ plėtrai finansuoti. 
  „Endover Kinnisvara“ pardavė obligacijas Baltijos šalyse už 6,5 mln. eurų „Vega“ plėtrai finansuoti. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2017, 11:01 AM

Nekilnojamo turto vystytojai Estijoje „Endover Kinnisvara“ pirmą kartą įgyvendino projektą investuotojų jam ieškodami išskirtinai tik Baltijos šalyse. Bendrovė turi daug patirties rekonstruojant senus pastatus į naujas erdves. 

Šįkart išskirtinai Baltijos šalių investuotojams buvo pristatytas „Vega“ projektas – apleistas buvusios Estijos Jūrų akademijos pastatas renovuotas į daugiabutį. 

 „Endover Kinnisvara“ pirmą kartą „Vega Residents OÜ“ vardu pardavė obligacijas Baltijos šalyse už 6,5 mln. eurų „Vega“ plėtrai finansuoti. Po sėkmingo investicinio projekto įgyvendinimo, bendrovės atstovų planuose – ir daugiau į Baltijos šalių investuotojus orientuotų projektų. 

Numatoma, kad bendra 15 tūkst. kv. metrų „Vega“ dvylikaaukščio, talpinsiančio 300 butų, statybos kaina sieks 18 mln. eurų. Pastatas įkurtas didžiausiame Talino rajone – Lasnamäe. Šioje vietovėje  gyvena daugiau nei trečdalis visų Estijos sostinės gyventojų. 

Rajonas vertinamas kaip strategiškai patogi vieta gyvenantiems bei dirbantiems Taline. Šiuo metu jau parduota 35 proc. visų butų, o tai  įrodo, kad sprendimas neužpildytai rinkai pasiūlyti prie rajono aplinkos derantį naują modernų daugiabutį – tikrai pasitvirtino.

 

Baltijos šalių investuotojai sparčiai susidomėjo apleisto akademijos pastato pavertimo gyvenamąja erdve idėja. 

 Projekto vykdytojų „Endover Kinnisvara“ valdybos narys Robertas Laudas teigia, kad esamas Estijos nekilnojamojo turto rinkos stabilumas ir perkamoji galia suteikia investuotojams saugumą. „Investuojant į tokius projektus norima tam tikro garanto, kad investicijos yra saugios.  

 Kadangi „Vega“ projektas, pirmą kartą įtraukiant investuotojus iš visų Baltijos šalių, buvo itin sėkmingas, manau, kad ateityje atsiradus panašiems projektams, būsime dar atviresni bei patrauklesni ne tik Estijos, bet ir Latvijos bei Lietuvos investuotojams“, – naujienomis dalinasi R. Laudas.

Nors 50 proc. „Vega“ obligacijų įsigijo Estijos investuotojai, neatmetama galimybė, kad ši tendencija netolimoje ateityje gali kisti ir investuotojų iš Lietuvos bei Latvijos skaičius išaugs. 

 Anot Estijos investicijų į nekilnojamojo turto eksperto Jaako Roosaare‘o, Baltijos šalių investuotojams pateiktos „Vega Residents OÜ" projekto obligacijos pasiūlė gerą rizikos ir pelno santykį bei konkurencingas palūkanų normas. Jis neabejoja, kad „Vega“ pastatas greitai bus užpildytas naujais gyventojais, o galimas rizikas įveikę investuotojai gaus numatytąją pelno dalį.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?