Atskleidė, kiek kainuoja prekiauti dešrainiais Niujorke

Dešrainių kioskelis yra toks pat Niujorko simbolis, kaip ir „Empire State Building“ dangoraižis ar geltonieji taksi. Tačiau kyla klausimas – kiek kainuoja išlaikyti dešrainių kioskelį ir prekiauti šiuo populiariu greituoju maistu viename brangiausių miestų pasaulyje?

Miestas iš leidimų prekiauti kasmet uždirba 4,5 milijono dolerių. <br>123rf.com nuotr.
Miestas iš leidimų prekiauti kasmet uždirba 4,5 milijono dolerių. <br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2017, 7:04 PM

Kaip ir su nekilnojamuoju turtu, viskas priklauso nuo vietos. Pačios brangiausios vietos yra aplink centrinį Niujorko parką, o pati brangiausia vieta, kurią galima išsipirkti, yra prie centrinio zoologijos sodo. 2013 metais ši vieta kainavo įspūdingus 289 500 dolerių metams!

Kitos vietos netoli centrinio parko kainuoja ne ką mažiau – apie 100 000 dolerių, o vietomis – ir 200 000 dolerių. Nors ši suma mokama miestui, šis kainų pats nenustato, tik kas penkerius metus pardavinėja leidimus aukciono būdu, ir nusiperka tie, kurie pasiūlo didžiausią kainą. 

Per pastaruosius 10 metų kainos išaugo dramatiškai, o miestas iš leidimų prekiauti kasmet uždirba 4,5 milijono dolerių. 

Kiek pigesnės vietos yra prie kitų Manhatano parkų. Leidimai šiose vietose kainuoja nuo kelių iki keliasdešimties tūkstančių dolerių per metus. Jeigu kioskeliai yra stumdomi, leidimas prekiauti dešrainiais kainuoja vos 200 dolerių – kadangi jie neturi nuolatinės vietos – tačiau tokių leidimų miestas išduoda viso labo 3100, ir todėl jie yra labai paklausūs. 

Tačiau su aukštomis kainomis kyla ir problemų. Kai kurie dešrainių pardavėjai tiesiog neuždirba tiek pinigų, kad galėtų susimokėti už leidimus. Kiti išsiperka stumdomų dešrainių kioskų leidimus ir išnuomoja juos už didžiulę kainą. Dar kiti pardavėjai stipriai padidina kainas, kad galėtų kuo daugiau pasipelnyti iš turistų, o tai draudžia vietiniai įstatymai. Maksimalias kainas ir dešrainių kioskelių meniu turi patvirtinti Niujorko miesto parkų departamentas. 

Tačiau didžiulės leidimų ir nuomos kainos neatbaido prekeivių, todėl dėl leidimų rikiuojasi eilės. Ir visa tai, nepaisant to, jog prekyba dešrainiais turi papildomų kaštų – reikia nuomoti garažus ar kitas vietas, kuriose naktimis galima būtų laikyti ir papildyti kioskelius. Taigi verslas konkurencingame Niujorke nėra toks jau paprastas dalykas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.