Pardavė butą su užsakytomis paslaugomis. Kas už jas turi mokėti?

Neseniai iš plungiškės telšiške tapusi Dalė kreipėsi į žurnalistus norėdama papasakoti, kad kiti būtų atidesni pasirašydami sutartis. Mat ji nusvilusi dėl  sutarties  su bendrove dėl televizijos šviesolaidžiu ir interneto ryšio paslaugų teikimo bute.  Butas jau parduotas, o sutartis galioja kiekvieną mėnesį palengvindama ir taip sunkiai gyvenančios moteriškės piniginę. 

Neseniai iš plungiškės telšiške tapusi Dalė kreipėsi į žurnalistus norėdama papasakoti, kad kiti būtų atidesni pasirašydami sutartis.<br>V.Balkūno nuotr.
Neseniai iš plungiškės telšiške tapusi Dalė kreipėsi į žurnalistus norėdama papasakoti, kad kiti būtų atidesni pasirašydami sutartis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Sep 6, 2017, 3:34 PM, atnaujinta Sep 6, 2017, 3:44 PM

Daugiabutyje Plungėje gyvenusi moteris 2015 metų spalį sudarė minėtą sutartį su bendrove. Sutartis baigiasi tik 2018 metų spalį, moteriai kiekvieną mėnesį reikia mokėti po beveik 11 eurų, nors tas butas jau parduotas, ten gyvena kiti žmonės, o Dalė įsikūrė Telšiuose.

Antros grupės invalidumą turinti Dalė skaudančia širdimi pasakojo, kad buto pirkėjai nenorėjo perimti jos interneto ryšio sutarties, nes jie kitame būste buvo pasirašę sutartį su kita bendrove ir tiesiog persikėlė interneto ryšio paslaugas kitu adresu.

Buvusi plungiškė, tapusi telšiške, interneto ryšį norėtų persikelti į naująjį butą Telšiuose, tačiau bendrovė to negali padaryti dėl techninių kliūčių.

Be to, Dalė prašė anksčiau laiko nutraukti sutartį, tačiau bendrovės atstovas pirštu dūrė į sutartį, kur aiškiai parašyta: „Pareiškęs norą nutraukti Paslaugos tiekimą anksčiau termino, kurį Klientas turėjo naudotis Tiekėjo paslauga, Klientas įsipareigoja sumokėti Tiekėjui mokesčius už faktiškai suteiktas paslaugas bei suteiktas nuolaidas (sumažintas abonementinis mokestis, sumažintas pajungimo mokestis bei kiti sumažinti įkainiai) už visą naudojimosi laikotarpį.“

Moteris dejavo, kad tokiu atveju ji įmonei turėtų sumokėti dar daugiau, negu dabar mokanti tuos 11 eurų kas mėnesį, nors Plungėje ir nebegyvena.

Interneto paslaugų teikimo sutartyje, kurią pasirašė Dalė, nurodoma, kad ginčai, kilę vykdant sutartį, sprendžiami geranorišku šalių susitarimu arba Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.
Bendrovė sutinka nutraukti sutartį, jeigu klientė sumokės už suteiktas nuolaidas, kaip nurodyta sutartyje, bet toks variantas nepatinka moteriai. Tuomet nieko kito nebelieka, kaip mokėti už paslaugas, nors jų ir nebereikia, iki sutarties pabaigos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.