Patikrinkite lentynas: 21 nereikalingas daiktas, kuriuos perka daugelis

Prieš 30 metų vienkartiniai indai buvo retenybė, o merginų kosmetikos krepšiai buvo tris kartus mažesni, rašoma portale „gubdaily.ru“.

Rinkodaros specialistai nuolat perša mums vis naujus ir naujus neva naudingus gaminius, skirtus palengvinti mūsų gyvenimą.<br>M.Astrausko nuotr. 
Rinkodaros specialistai nuolat perša mums vis naujus ir naujus neva naudingus gaminius, skirtus palengvinti mūsų gyvenimą.<br>M.Astrausko nuotr. 
Rinkodaros specialistai nuolat perša mums vis naujus ir naujus neva naudingus gaminius, skirtus palengvinti mūsų gyvenimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rinkodaros specialistai nuolat perša mums vis naujus ir naujus neva naudingus gaminius, skirtus palengvinti mūsų gyvenimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (24)

Lrytas.lt

Sep 7, 2017, 7:47 PM, atnaujinta Sep 8, 2017, 10:41 AM

Rinkodaros specialistai nuolat perša mums vis naujus ir naujus neva naudingus gaminius, skirtus palengvinti mūsų gyvenimą.

Tačiau iš tikrųjų dauguma jų yra visiškai nereikalingi ir nenaudingi.

Pasistenkite atsisakyti šių daiktų ir pamatysite, kad mūsų gyvenimas nuo to tikrai nepablogės, o štai atliekamų pinigų atsiras šiek tiek daugiau!

1. Losjonas po skutimosi

Dažniausiai pakanka paprasto šalto vandens, kad susiaurintume odos poras po skutimosi. O mes iš esmės mokame už pakuotę ir prekės ženklą.

2. Popieriniai rankšluosčiai ir servetėlės

Pirma, tai nėra labai ekologiška,  antra, visa tai labai greitai suvartojama. Skalbti įprastus rankšluosčiais yra daug pigiau. Mūsų močiutės juk kažkaip be to išgyvendavo.

3. Tabletės norintiems sulysti

Taip, būtų puiku, jei pora tablečių padėtų mums numesti vieną kitą nereikalingą kilogramą. Tačiau paprastai šiems medikamentams naudojami paprasti prieskoniai, kurie šiek tiek nuslopina bado jausmą (pavyzdžiui, imbieras, cinamonas ar matė arbatos ekstraktas). O šiaip, geriau tiesiog subalansuokite mitybą ir pradėkite daugiau judėti.

4. Vaikštynės kūdikiams 

Paprastai mažus vaikus kelias pirmąsias dienas reikia tiesiog prilaikyti už rankutės, paskui jie pradeda lakstyti greičiau už tėvus. Tad vaikštynės mažiems vaikams mokytis vaikščioti – bereikalingas pinigų švaistymas.

5. Plaukų blizgesio purškalas

Užsipurškus tokio purškalo pirmą kartą plaukai, žinoma, blizgės, bet labai greitai poveikis išnyks, nes cheminės medžiagos pradės kauptis plaukuose, todėl jie atrodys dar blogiau. Taigi poveikis gali būti priešingas: sveiki plaukai praras natūralų blizgesį ir taps lūžinėjantys. Geriau nusipirkti natūralaus plaukų aliejaus arba tiesiog paskalautii plaukus vandeniu, įlašinus lašą acto.

6. Priešceliulitinis kremas

Deja, nekenčiamų riebalinių guziukų galima atsikratyti tik mankštinantis ir darant masažą. Kremas jums tikrai nepadės.

7. Kosmetikos priemonė odai valyti

Merginos yra įsitikinusios, kad toks kosmetikos produktas tiesiog būtinas, tačiau praktikoje jį galima pakeisti paprasčiausia kava, druska ar cukrumi. Efektas bus toks pat, o chemijos šiuose produktuose kur kas mažiau.
 
8. Dušo želė

Taip, jos skaniai kvepia ir gražiai atrodo. Tik nusiprausti galima ir paprastu muilu. Rezultatas bus toks pat, o pinigų sutaupysit. Tą patį galima pasakyti ir apie skystą muilą.

9. Vitaminai

Visas naudingas medžiagas mes galime gauti iš įprasto maisto, jei, žinoma, mityba yra subalansuota. Nepasiskirkite sau vitaminų kompleksų be gydytojo rekomendacijos, nes dažniausiai  jie tiesiog papildomai apkrauna kepenis ir neatneša jokios naudos.

10. Pigūs žinomo prekės ženklo elektronikos prietaisų analogai

Jūs labai norite įsigyti „GoPro“ kamerą, bet neturite pakankamai pinigų? Vis dėlto, geriau pataupykite. Pigūs analogai dažniausiai nufilmuoja siaubingos kokybės vaizdo įrašą ir labai greitai sugenda. Šykštuolis juk moka du kartus.

11. Vanduo buteliuose

Prieš 30 metų niekas nė nepagalvojo, kad vandenį galima pardavinėti parduotuvėse – jo yra kiekvienuose namuose. Deja, dažniausiai buteliuose būna paprastas vandentiekio vanduo, tad mokate už plastiką. 

12. Didelis labai brangių kvepalų buteliukas

Kvapas jums gali greitai nusibosti, o brangus pirkinys ilgai dulkės ant lentynos. Geriau pirkti malonaus aromato kvepalus mažuose buteliukuose, kad pinigų nepaleistumėte vėjais. 

13. Kompaktiškas kelioninis plaukų džiovintuvas ir lygintuvas

Visiškai nenaudingi daiktai. Plaukai gali išdžiūti patys, o lygintuvą jūs apskritai vargu ar išsitrauksite iš lagamino. Todėl geriau atsisakykite tokių pirkinių, lagamine bus daugiau vietos. 

14. Abonementas į sporto salę metams

Žinoma, dabar jūs esate pasiryžęs sportuoti: eiti tris kartus per savaitę mankštintis visus metus, nepraleisdamas nė vienos treniruotės, nė vieno užsiėmimo.  Juo labiau, kad abonementas toks pigus. Bet jei jūs tik pradedate užsiiminėti sportu, tada geriau nusipirkti abonementą mėnesiui. O jei staiga suprasite, kad sportas nėra jūsų stichija? O jei treniruoklių salėje nebus laisvos vietos? Paprastai tokie abonementai po poros mėnesių paprasčiausiai guli piniginėje, dūla ir tik vietą užima.

15. Skrudintuvai, duonos kepimo krosnelės, sulčiaspaudės

Pirkite tik tuo atveju, jei tikrai negalite gyventi be šviežios savo paties gamybos duonos ir traškių skrudintų duonos gaminių. Dažniausiai tokie  virtuvės įrenginiai daugelį metų dulka  padėti kampe, o pabuvus kepėju entuziazmas dažniausiai praeina po poros savaičių.

16. Visokiausi įtaisai vaisiams ir daržovėms pjaustyti

Žinoma, pjaustyti arbūzą specialiu įtaisu gal ir puikus dalykas, bet jūs arbūzą valgote ne taip jau dažnai, kad reikėtų užsisakyti specialų peilį. Visiškai pakanka turėti paprastą. Tą patį galima pasakyti ir apie obuolių, kiaušinių, bulvių ir t.t. pjaustymo įtaisus.

 17. Įtaisas produktų vakuuminiam įpakavimui

18. Vienkartiniai indai

Atsineškite į darbą savo šakutę, šaukštą ir puoduką, kad nešvaistytumėte pinigų vienkartiniams stalo įrankiams. Tuo pačiu sumažinsite aplinkos taršą plastiku.

19. Brangios dantų pastos

Geriau išleisti tuos pinigus elektriniam dantų šepetėliui. Labai brangi ir labai pigi dantų pastos niekuo nesiskiria – tai, atlikdami eksperimentą, neseniai nustatė stomatologai. Žinoma, mes nekalbame apie gydomąsias pastas.

20. Plaukų tiesinimo, garbanojimo žnyplės 

Darytis šukuosenas kiekvieną dieną yra kenksminga ir užima daug laiko. O jeigu jūs imsite ir labai užsinorėsite susukti į garbanas plaukus, galite panaudoti plaukų suktukus (na taip, tuos vadinamuosius bigudukus, kurie mūsų kalboje yra nevartotina svetimybė) arba paprasčiausiai susipinti nakčiai kaseles. Dažniausiai daugumos merginų plaukų formavimo žnyplės tiesiog guli stalčiuje ir rūdija.

21. Suvenyrai

Iš pradžių atrodo, kad šie gražūs niekučiai primins jums kelionę, bet iš tikrųjų tai tiesiog nereikalingas šlamštas.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.