Verslininkų dovanojamos naujos sporto aikštelės įtinka ne visiems

Krepšinio aikštelė, stalo teniso stalas, vaikų žaidimų ir šunų vedžiojimo aikštelės – šie ir kiti panašūs sprendimai netrukus turėtų pradžiuginti vilniečius Ozo parke.

Verslininkai į Ozo parką pasiryžę investuoti 50-60 tūkst. eurų.<br>D.Umbraso nuotr.
Verslininkai į Ozo parką pasiryžę investuoti 50-60 tūkst. eurų.<br>D.Umbraso nuotr.
„Technopolis Lietuva“ užbaigė sklypo, esančio greta biurų pastato „Penta“ (nuotr.), įsigijimo sandorį.
„Technopolis Lietuva“ užbaigė sklypo, esančio greta biurų pastato „Penta“ (nuotr.), įsigijimo sandorį.
Daugiau nuotraukų (2)

Modesta Gaučaitė LR korespondentė

Oct 10, 2017, 2:15 PM

Mintis pagyvinti Ozo parką jame įrengiant sporto ir žaidimų aikšteles kilo greta jo įsikūrusiai Suomijos nekilnojamojo turto investicijų ir valdymo bendrovei „Technopolis“.

„Savivaldybė su bendrovės pasiūlymu sutiko, ir buvo pradėta derinti projektą“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos skyriaus Želdyno poskyrio vedėja Giedrė Čeponytė.

Valdžia išsakė pageidavimus

Viso plano įgyvendinimą finansuos pats „Technopolis“. Savivaldybė jau yra išsakiusi savo poziciją ir viziją, kas turėtų atsirasti Ozo parke.

Norima, kad parką dar patrauklesnį padarytų įrenginiai, tinkantys tiek mažiems, tiek jau paaugusiems vaikams, sporto treniruokliai. Keliamas reikalavimas, kad viskas, kas bus įrengta, turėtų saugumo nuostatų atitikties sertifikatą.

„Norime, kad įrenginiai būtų įdomus – kitokie negu daugiabučių namų kiemuose, kad būtų jų įvairovė.

Taip pat prie kiekvienos aikštelės turėtų būti suoleliai, ant kurių būtų galima prisėsti, atsipūsti, palaukti vaiko ar pasidėti megztinį, kol vaikai užsiima kokia nors veikla“, – apie tai, ko savivaldybė tikisi iš šio projekto, kalbėjo G.Čeponytė.

Užsienyje įprasta praktika

Kaip teigė „Technopolis Lietuva“ vadovė Lina Maskoliūnė, Ozo parke šiuo metu formuojamas didžiausias Lietuvoje biurų miestas, jame savo veiklą plečia ir užsienio investuotojai.

Pasak pašnekovės, bendrovė šiuo metu valdo 7 pastatus, esančius Ozo parke, ir planuoja statyti aštuntą, tad atrodė natūralu prisidėti prie šio rajono augimo.

„Tarptautinėje praktikoje didieji užsienio investuotojai dažnai prisideda prie miesto plėtros. Viešojo ir privataus kapitalo bendradarbiavimo projektai Lietuvoje šiuo metu kiek mažiau matomi, bet tokia praktika labai populiari užsienyje ir padeda miestams augti“, – kalbėjo L.Maskoliūnė.

Bendrovės kartu į Ozo parką ketina investuoti 50–60 tūkst. eurų. Parke planuojama įrengti ne tik sporto įrenginius, vaikų aktyvumui skirtas aikšteles bei specialias vietas laisvalaikiui su gyvūnais. Viename iš naujų pastatų planuojamas ir vaikų darželis.

Gyventojų norai skiriasi

Šiuo metu vyksta diskusija ir su greta Ozo parko esančiuose namuose gyvenančiais vilniečiais. Socialiniame tinkle surengtas balsavimas dėl to, kas turėtų iškilti netoli jų namų.

Pastebima, kad gyventojų norai ir poreikiai kartais skiriasi kardinaliai. Tie, kurie turi mažų vaikų, siūlo sporto ir laisvalaikio plėtrą mažyliams. Turintieji vyresnių vaikų nori jiems pritaikytų įrenginių.

Klausimų kyla ir dėl erdvių, skirtų laisvalaikiui su gyvūnais. Turintieji augintinių pritaria, kad būtų įrengta šunų vedžiojimo ar panaši erdvė, o kiti mano, kad tai nereikalinga.

Ir Vilniaus miesto savivaldybė sulaukia gyventojų pastabų, pasiūlymų dėl to, kas turėtų atsirasti prie pat jų namų.

„Gyventojai dalijasi nuomonėmis, pasiūlymais, įžvalgomis.

Sužinoję, kad yra plėtojamas projektas, jie diskutuoja, reaguoja. Žmonės pripratę prie to parko, juo rūpinasi“, – kalbėjo G.Čeponytė.

Įtinka ne visiems kaimynams

Nors tiek savivaldybė, tiek „Technopolis“ sakė skundų nesulaukę, socialiniuose tinkluose nerimsta diskusijos. Didžioji dalis gyventojų džiaugiasi plėtra, tačiau kai kurie sugeba įžiūrėti problemų.

„Kai kurie žmonės piktinasi, kad apskritai kažko reikia, o vadinamosios supermamytės džiaugiasi žole ir jau dabar yra nepatenkintos vasarą buvusiais renginiais ar pastatytais laikinais vartais.

Neva sklindantis triukšmas išbaido tvenkinyje plaukiojančias antis ir tą vieną gulbę, kuri kartkartėmis čia atskrenda“, – „Sostinei“ pasakojo Dainius, gyvenantis viename iš K.Ulvydo gatvės, esančios šalia Ozo parko, namų.

Pasak jo, socialiniame tinkle esančioje grupėje gyventojai sutarė, kad jei bus įrengiama krepšinio aikštelė, ji turėtų būti nukelta kiek toliau nuo namų.

Be to, Dainius nerimauja, kad kol kas neaišku, kada bus pradėti darbai, nes komunikacijos trūksta. Tačiau savivaldybės atstovė tikino, kad su gyventojais kalbamasi, atsižvelgiama į jų nuomonę.

„Kažkas socialinio tinklo komentaruose minėjo, kad kiekvienas buto pirkėjas pasirašė sutinkantis, kad parke būtų daromi darbai ir be gyventojų pritarimo, tik nežinau, kiek tame yra tiesos“, – svarstė Dainius.

Turėtų atsirasti greitai

Konkrečių terminų, kada Ozo parke turėtų atsirasti tai, kas planuojama, nėra. Tačiau, kaip informavo savivaldybė, „Technopolis“ tikisi, kad darbus pavyks atlikti dar iki pirmųjų šalnų.

Jei vis dėlto būtų nespėta to padaryti, pavasarį sporto ir žaidimų aikštelės Ozo parke tikrai atsiras.

„Labai tikimės suspėti dar šiemet. Bet jeigu darbai persikels į kitą šiltąjį sezoną, didelės bėdos nebus“, – sakė G.Čeponytė.

Rengiasi statyti dar vieną biurų pastatą

„Technopolis Lietuva“ užbaigė sklypo, esančio greta biurų pastato „Penta“ (nuotr.), įsigijimo sandorį.

Per trejus metus greta prekybos centro „Ozas“ turėtų iškilti biurų pastatas „Nova“.

Greta „Ozo“ prekybos centro esančius biurų pastatą „Penta“ ir greta esantį sklypą „Technopolis“ balandžio mėnesį įsigijo iš koncerno „Icor“. Bendra sandorio vertė – apie 32 mln. eurų.

Biurų pastate „Penta“ pirmieji nuomininkai įsikurs 2018 metų I ketvirtį. Apie 20 tūkst. kv. metrų biurų pastato „Nova“ statybos turėtų prasidėti 2018 metų pabaigoje.

Po „Penta“ ir „Nova“ užbaigimo „Technopolio“ Vilniuje pastatų nuomojamas plotas sieks 100 tūkst. kvadratinių metrų, o bendras darbo vietų skaičius sieks apie 8,3 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth