Antstolės klaidos kaina: baudą panaikino, bet žinia iš banko pribloškė

Į Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vidaus ginčus įsivėlęs Klaipėdos rajono policijos komisariatas slystelėjo dar kartą – moteriai skirtą administracinę baudą nuskaičiavusi antstolė nebuvo informuota, kad policijos nutarimas yra apskųstas teismui.

 Klaipėdos rajono apylinkės teismui panaikinus rajono policijos nutarimu paskirtą 20 eurų administracinę baudą 56 metų Priekulės gyventoją Jutą Galkienę pribloškė žinia iš banko.<br> A.Ziabkaus nuotr.
 Klaipėdos rajono apylinkės teismui panaikinus rajono policijos nutarimu paskirtą 20 eurų administracinę baudą 56 metų Priekulės gyventoją Jutą Galkienę pribloškė žinia iš banko.<br> A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-27 17:08

Klaipėdos rajono apylinkės teismui panaikinus rajono policijos nutarimu paskirtą 20 eurų administracinę baudą 56 metų Priekulės gyventoją Jutą Galkienę pribloškė žinia iš banko.

Teismo nutarties paskelbimo išvakarėse antstolė Lina Pužienė nuo J.Galkienės banko sąskaitos jau buvo nurašiusi ne tik policijos skirtą baudą, bet ir vykdymo išlaidas – dar 82 eurus ir 53 centus.

Dėl patirtos skriaudos priekuliškė iš policijos žada prisiteisti neturtinę žalą.

Pareigūnai suklydo antrą kartą

Pinigus nuo moters sąskaitos nurašiusi antstolė teigė nežinojusi apie tai, kad policijos nutarimas nėra įsiteisėjęs.

„Skolininko vykdomoji byla buvo gauta iš Valstybinės mokesčių inspekcijos, nors J.Galkienei apskundus policijos nutarimą, skolos išieškojimas iš viso negalėjo būti pradėtas“, – teigė L.Pužienė.

Ji patikino, kad iš moters banko sąskaitos nurašyti pinigai jai bus sugrąžinti.

Antstolės manymu, tokia klaida galėjo įvykti, jei Mokesčių administravimo sistemoje nebuvo pažymėta apie policijos priimto nutarimo apskundimą.

Nutarimą administracinio nusižengimo byloje priėmusio Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė sakė, kad informacija apie nutarimo apskundimą elektroninėje sistemoje buvo įkelta.

„Tačiau pirmą kartą tai daręs pareigūnas nepažymėjo skundo padavimo datos ir dėl to mokesčių administravimo sistema šio nutarimo neatpažino, kaip neįsiteisėjusio“, – aiškino rajono policijos komisariato vadovė.

R.Stasiulaitienė pripažino, kad šiemet tai jau antra tokia policijos pareigūnų padaryta klaida. Pirmą kartą registre nepažymėjus datos iš skolininko taip pat neteisėtai buvo nuimti pinigai.

Nusižengimas kelia abejones

Dėl iš sąskaitos netikėtai pradingusių pinigų priekuliškei apmaudu buvo dar ir dėl to, kad jos skundą išnagrinėjęs teismas policijos nutarimą skirti 20 eurų baudą panaikino.

Administracinę bylą policijai grąžinęs teismas pripažino, kad administracinio nusižengimo protokolas yra surašytas su akivaizdžiais trūkumais, o pati byla išnagrinėta J.Galkienei nedalyvaujant, nors ji to ir pageidavo.

Abejones kelia ir pats nusižengimo faktas. J.Galkienė nubausta už savavaldžiavimą – žinodama, kad yra atleista iš Priekulės evangelikų liuteronų parapijos tarybos, ji ir toliau įvairius raštus pasirašinėjo, kaip tarybos pirmininkė.

Teismui taip ir liko neaišku, kuo konkrečiai moteris yra kaltinama. Juo labiau, kad protokole užfiksuoto tariamo nusižengimo laiku ji buvo darbe – Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje, kurioje J.Galkienė dirba mokytoja.

Kaltina pažeidus Statutą

Ilgametė parapijos tarybos vadovė J.Galkienė nesutinka su jos atleidimu iš pareigų.

„Pagal Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios Statutą, parapijos tarybą ir jos pirmininką renka ir atleidžia pati parapijos bendruomenė visuotiniame susirinkime.

Mane, pažeidžiant Statutą, iš pareigų atleido liuteronų bažnyčios konsistorija, kuri neteisėtai pakeitė ir visą parapijos tarybos sudėtį“, – mano J.Galkienė.

Be to, moters veiksmai policijai buvo skundžiami už tą laikotarpį, kai dar nebuvo pakeistas įrašas Registrų centre ir ji oficialiai tebebuvo parapijos tarybos vadove.

Vilniaus apygardos administracinis teismas jau pradėjo nagrinėti J.Galkienės skundą, ar Teisingumo ministerijos įpareigojimu ji teisėtai buvo išbraukta iš Registrų centro duomenų. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.