Karaliams toli iki Lichtenšteino kunigaikščio turtų

Kuris Europos monarchas turtingiausias? Tokio reikia dairytis ne tarp karalių ar karalienių: žemyne turtais niekas neprilygsta Lichtenšteino kunigaikščiui princui Hansui Adamui II. O turtėjimo tempo jam gali pavydėti ir įvairiausių fondų valdytojai.

 Hansas Adamas II su žmona Marie Aglae – turtingiausi Europos monarchai.<br> Scanpix nuotr.
 Hansas Adamas II su žmona Marie Aglae – turtingiausi Europos monarchai.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 9:34 AM

Nykštukinės valstybės vadovu 1989 metais tapęs princas valdo nemažai žemių kaimyninėje Austrijoje – Vienoje jam priklauso dveji rūmai. Jo kolekcijoje – Renesanso tapytojų darbai. Tačiau tai tikrai nėra didžiausias Hanso Adamo II turtas.

Tikrasis perlas yra kompanija „LGT Group“ – didžiausia šios nykštukinės valstybės finansų institucija.

Tiek šį banką, tiek visą šalį neseniai sukrėtė skandalai. Lichtenšteinas, anksčiau garsėjęs kaip mokesčius mokėti vengiančių užsieniečių pinigų prieglauda, dėl tarptautinio spaudimo 2009 metais pakeitė savo bankų įstatymus, o dar po ketverių metų sutiko keistis informacija apie mokesčių slėpimą.

Iš „LGT Group“ nutekėję duomenys apie slaptas sąskaitas turėjusius vokiečius pateko į šios šalies institucijų rankas ir sukėlė nemenką skandalą. Nepaisant to, Lichtenšteiną toliau mėgsta turtingiausi planetos žmonės – jiems čia teikiamos privačios bankininkystės paslaugos.

Agentūros „Bloomberg“ skaičiavimais, kunigaikščio kontroliuojamos ir stambius klientus aptarnaujančios „LGT Group“ vertė pernai išaugo net 64 procentais.

Tai – keturis kartus daugiau, nei pakilo „Euro Stox“ bankų indeksas.

Nieko nuostabaus, kad paties Hanso Adamo II turto vertė per metus padidėjo net 1,7 mlrd. dolerių (dabartiniu kursu – 1,44 mlrd. eurų). Todėl kunigaikštis pateko į 500 turtingiausių planetos žmonių gretas: „Forbes“ sąraše jis yra 444-asis, o turtas įvertintas 4,4 mlrd. dolerių (3,72 mlrd. eurų).

Nors daugelis mano, kad Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II maudosi prabangoje, jos valdomas 380 mln. dolerių (321 mln. eurų) turtas nė iš tolo neprilygsta Lichtenšteino kunigaikščio pinigams.

Tiesa, daug turto, kuriuo naudojasi ši britų monarchė, jai tiesiog nepriklauso, nes yra Jungtinės Karalystės nuosavybė. („Manager-Magazin.de“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.