Finansų ministras: „Pajamų augimas aplenks infliaciją“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ viešėjęs finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad „Kalbant apie ekonomikos augimą, reikia pabrėžti, kad dabartinis augimas yra labiau subalansuotas nei prieš metus. Akivaizdu, kad auganti infliacija padarė poveikį vidaus augimui. Ateities augimas bus labiau subalansuotas, visi augimo šaltiniai bus išnaudoti.“

Vilius Šapoka teigė, kad žmonių realiosios pajamos augs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilius Šapoka teigė, kad žmonių realiosios pajamos augs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-31 08:20

Ministras teigė, kad šiemet tikimasi 3,6 proc. per metus. 

Šio mėnesio infliacija pasiekė keturių procentų ribą, tačiau finansų ministras ramino, kad ateityje šis rodiklis mažės. „Finansų ministerijos analitikai teigia, kad infliacija gali Lietuvoje gali siekti 3,5, o kitais metais ji turėtų būti 2,7 proc.“, - teigė ministras ir pridūrė, kad tokį infliacijos didėjimą lėmė atlyginimų augimas ir alkoholiui taikyti akcizai, o štai kitais metais viskas turėtų normalizuotis.

V.Šapoka teigė, kad žmonių realių pajamų augimas aplenks infliaciją. Ministras teigė, kad Lietuvai būti gerinti investicinę aplinką, kad kurtųsi geriau apmokamos darbo vietos, būtina ir švietimo reforma.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.