Pasipiktino, kodėl valstybei turi mokėti už karštą vandenį, jei iki namo neateina vamzdžiai

„Aš niekaip neįžiūriu, kad „Vilniaus šilumos tinklai“ centralizuotai tiektų karštą vandenį į Fabijoniškių g. esantį namą per kokį nors karšto vandens tiekimo prie namo prijungtą vamzdį“, – paskambinęs į lrytas.lt redakciją piktinosi vilnietis Vidmantas.

Kaip informavo vyras, vanduo jų name šildomas butų savininkų bendrosios dalinės nuosavybės įrenginiais ir be „Vilniaus šilumos tinklų“ dalyvavimo: „Įdomiausia tai, kad tokiu būdu jie pasiima neteisėtai uždirbtą pelną“, – kalbėjo jis, pridurdamas, kad jų name tikrai nėra prijungtų karšto vandens vamzdžių, nors mokestis imamas kaip už centralizuotą karšto vandens tiekimą.<br>T.Bauro nuotr.
Kaip informavo vyras, vanduo jų name šildomas butų savininkų bendrosios dalinės nuosavybės įrenginiais ir be „Vilniaus šilumos tinklų“ dalyvavimo: „Įdomiausia tai, kad tokiu būdu jie pasiima neteisėtai uždirbtą pelną“, – kalbėjo jis, pridurdamas, kad jų name tikrai nėra prijungtų karšto vandens vamzdžių, nors mokestis imamas kaip už centralizuotą karšto vandens tiekimą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2017, 11:07 AM

Pasak jo, ten gyvenantys gyventojai priverstinai turi mokėti už centralizuoto karšto vandens tiekimą, kuris ten net neįmanomas.

Kaip informavo vyras, vanduo jų name šildomas butų savininkų bendrosios dalinės nuosavybės įrenginiais ir be „Vilniaus šilumos tinklų“ dalyvavimo: „Įdomiausia tai, kad tokiu būdu jie pasiima neteisėtai uždirbtą pelną“, – kalbėjo jis, pridurdamas, kad jų name tikrai nėra prijungtų karšto vandens vamzdžių, nors mokestis imamas kaip už centralizuotą karšto vandens tiekimą.

Pasak vyro, tam, kad Vilniaus šilumos tinklai taptų karšto vandens tiekėjais, jie turi surengti susirinkimą ir su gyventojais pasirašyti sutartis, kuriose bus aptartas vandens tiekimas ir kitos sąlygos.

„Mes manome, kad taip yra negerai. Karštas vanduo gaminamas privačiais mūsų namo įrenginiais, o valstybė pasiima mokesčius, jie paima daugiau pinigų iš mūsų, negu mums kainuotų“, – piktinosi Vidmantas, pridūręs, kad jų namą administruoja įmonė „Fabeta“, su kuria jau kurį laiką nepavyksta išspręsti kilusio klausimo.

Lrytas.lt susisiekus su minėta įmone, jos atstovai teigė, kad situacija jiems puikiai žinoma. Jų teigimu, vilnietis Vidmantas su įmone jau buvo susisiekęs tris kartus.

„Jo keliami klausimai yra išspręsti teisiškai LR Aukščiausiam teismui priėmus nutartis konkrečiose bylose susijusiose su karšto vandens ruošimo būdo pasirinkimu ir karšto vandens tiekimu bei pareiga apmokėti už jį šilumos tiekėjui t.y. iki 2017 m. „Vilniaus energijai“, o šiais metais „Vilniaus šilumos tinklams“.

Nežiūrint į tai p. Vidmantas turi kitokią nuomonę. Nagrinėdamas Šilumos ūkio įstatymo nuostatas bei poįstatyminius aktus daro išvadą, kad Aukščiausiojo teismo nutartys neatitinka įstatymų „raidės“, – komentavo „Fabeta“ generalinės direktorės pavaduotojas Vytautas Lužys.

Anot specialisto, Vidmantas neįvertina vienos pagrindinės aplinkybės – modernizuotuose daugiabučių namų šilumos punktuose karštas vanduo ruošiamas pašildant geriamą vandenį šilumokaičiuose, kuriuose cirkuliuoja šildymui tiekiamas termofikacinis vanduo.

„Termofikatą gamina ir tiekia „Vilniaus šilumos tinklai“. Aukščiausiasis teismas, pripažino, kad tokiu būdu yra pagaminamas naujas produktas – karštas vanduo už kurį butų savininkai privalo sumokėti šilumos tiekėjui, o šilumos tiekėjas apmoka už geriamą vandenį „Vilniaus vandenys“, – aiškino V.Lužys.

Įmonė „Fabeta“, kaip daugiabučių namų bendrosios dalinės nuosavybės administratorius vykdantis bendrosios nuosavybės nuolatinę techninę priežiūrą, yra atsakingas už daugiabučio namo šilumos punkto ir šilumos tiekimo inžinerinių sistemų priežiūrą, užtikrina tinkamą geriamo ir karšto vandens cirkuliaciją namo vidaus tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.