Vilniuje Naujus metus sutikę užsieniečiai papasakojo, kiek jiems tai kainavo

„Viešbučiai tikrai nebrangūs, bet maisto kainos – be proto didelės“, – neslėpė nuostabos iš Minsko į Vilnių šventėms su vyru atvykusi Irina. Ji įsitikinusi, kad Vilnius labai patrauklus savo jaukumu ir saugumu, tačiau kas kartą atvykus piniginę tenka atverti plačiau.

 Sostinėje apsilankiusių turistų nuomonės dėl kainų skiriasi.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinėje apsilankiusių turistų nuomonės dėl kainų skiriasi.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
„Smagu, kad galėjome pasiimti augintinį kartu, čia žmonės draugiški ir reaguoja šiltai. Pas mus Baltarusijoje į šunis viešumoje žiūrima ne taip pozityviai“, – kalbėjo iš Baltarusijos atvykusi Irina su vyru.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
„Smagu, kad galėjome pasiimti augintinį kartu, čia žmonės draugiški ir reaguoja šiltai. Pas mus Baltarusijoje į šunis viešumoje žiūrima ne taip pozityviai“, – kalbėjo iš Baltarusijos atvykusi Irina su vyru.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 1, 2018, 5:53 PM, atnaujinta Jan 2, 2018, 6:18 AM

Šokiravo maisto kainos

„Į Vilnių būtent Naujųjų metų sutikimui atvykome pirmą kartą ir esame labai patenkinti. Čia praleidome 12 dienų. Daugelis dalykų čia tikrai pigiau lyginant su Baltarusija, bet maistas be proto brangus. Jei atvyktumėte pas mus, maitintis viešojo maitinimo įstaigose tikrai galėtumėte kur kas pigiau“, – kalbėjo moteris.

Paklausta, kiek kelionės metu išleido pinigų, moteris skaičiavo gana paprastai: „Mūsų viešbutis už miesto, tikrai neblogas, o para jame kainuoja kiek daugiau nei trisdešimt eurų, o štai maistui per dieną dviese išleidžiame apie 50 eurų. Žinoma, kai nueini į restoraną, tai ir išlaidos didesnės“, – šyptelėjo ji.

Pora iš Baltarusijos teigė,kad Lietuvoje jiems patinka, o į kelionę galėjo pasiimti ir savo labradoro retriverį. „Smagu, kad galėjome pasiimti augintinį kartu, čia žmonės draugiški ir reaguoja šiltai. Pas mus Baltarusijoje į šunis viešumoje žiūrima ne taip pozityviai“, – kalbėjo ji.

„Baltarusijoje tokių renginių metu būna labai daug policijos pareigūnų, o čia jų beveik nematyti, tačiau jaučiamės tikrai saugūs ir viešoji tvarka puikiai užtikrtinta“, – kalbėjo Irinos sutuoktinis Tichanas.

Apsipirkinėti neplanuoja

Iš Sankt Peterburgo į Vilnių šventėms su šeima atvykęs Michailas pasakojo, kad kainos jo per daug nestebina, mat jo gimtajame mieste pragyvenimas taip pat brangus. „Mums patinka Vilnius, turime gražią tradiciją čia atvykti per šventes bent kartą per dvejus metus. Čia sovietmečiu susipažino mano tėvai, tad esama šiokios tokios nostalgijos šiam miestui“, – kalbėjo jis.

Vyras pasakojo, kad po Naujų metų sutikimo Vilniuje su šeima patrauks kelioms dienoms į Vokietiją, o paskui – namo. „Nemanau, kad kainos Lietuvoje ir Vokietijos labai skiriasi. Už viešbutį Vilniuje mūsų keturių asmenų šeima moka kur kas brangiu, nei pavyko rezervuoti Berlyne. Žinoma, gal kainos didesnės, nes Naujuosius pasitinkame čia“, – sakė pašnekovas ir pridūrė, kad šventes norėjo praleisti mažesniame mieste ir išvengti itin didelio šurmulio.

„Atvykome tarpušvenčiu, tad didelių apsipirkimų neplanuojame, juo labiau, kad čia tik mūsų kelionės pradžia. Esame paskaičiavę, kad dienai mūsų šeimai reikia apie 170 eurų. Į šią sumą įskaičiuojame maitinimąsi mieste, vaikų pramogas, transporto išlaidas, tačiau ne viešbutį. Už keturias nakvynes viešbutyje su pusryčiais miesto centre keturiems asmenims sumokėjome apie 580 eurų“, – pasakojo svečias ir Sankt Peterburgo.

Litais kainos buvo mažesnės

Tai, kad kainos Vilniuje kyla, patvirtino ir dažnai Lietuvoje gyvenančius bičiulius lankanti Elizabeta. Mergina Lietuvoje gyveno pusmetį, kai pagal mainų programą studijavo vienoje sostinės kolegijų.

„Tuomet dar turėjote litą, tad pamenu, kad kainos tikrai buvo mažesnės. Aš atvykau labai trumpam ir išlaidauti per daug nežadu, apsistojau pas draugus“, – šyptelėjo ji.

Šiemet švenčių laikotarpiu sostinės viešbučiai tikrai negalėjo skųsti užimtumu, mat svečių Rusijos, Baltarusijos, kaimyninės Lenkijos, Skandinavijos ir Vakarų Europos šalių tikrai netrūko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.